Quantcast

Minimalus balas stojant į universitetus nesikeičia: lieka 5,4 balo kartelė

Minimalus stojamas balas stojant į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas vietas išliks toks pats: universitetai sutarė taikyti 5,4 balo kartelę.

Sprendimas dėl 2021 metų minimalaus konkursinio balo stojant į universitetines pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas penktadienį priimtas Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) posėdyje.

„Tokia kartelė taikyta ir praėjusiais metais. Ji bus taikoma visiems stojantiesiems – nepriklausomai nuo to, ar stojama į valstybės finansuojamas, ar ir į nefinansuojamas vietas“, – teigia LURK prezidentas, Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius  Eugenijus Valatka.

Ji bus taikoma visiems stojantiesiems – nepriklausomai nuo to, ar stojama į valstybės finansuojamas, ar ir į nefinansuojamas vietas.

Kaip pranešė KTU, tokiai mažiausiai konkursinio balo kartelei vieningai pritarė visų universitetų rektoriai. Minimalus stojamasis balas – 5,4 – į visas studijų programas išliks toks pat visuose valstybiniuose universitetuose.

Be to, kad būtų užtikrinama sąžininga konkurencija tarp universitetų ir suvienodinti slenkstiniai reikalavimai, nuo praėjusių metų apskaičiuojant mažiausio stojamojo konkursinio balo vertę į ją nebėra įskaičiuojami atskirų universitetų nusistatomi papildomi balai.

„Žinoma, papildomi balai, kaip ir anksčiau, pridedami Lietuvos ir tarptautinių dalykinių olimpiadų, konkursų ir kitų svarbių renginių, kurių išsamus sąrašas pateiktas LAMA BPO pateiktame „Konkursinės eilės sudarymo tvarkos apraše“, laimėtojams“, – tikino E. Valatka.

Bendrasis priėmimas į šalies universitetus ir kolegijas prasidėjo birželio 1-ąją. Norintieji jame dalyvauti kviečiami iki rugpjūčio 5 dienos 12 val. teikti prašymus Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje, jungiantis per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) tinklalapį. Kvietimas studijuoti bus skelbiamas rugpjūčio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių