Quantcast

Migracijos departamentui antrą kadenciją vadovaus E. Gudzinskaitė

Migracijos departamentui vadovauti antrai kadencijai paskirta dabartinė įstaigos direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Apie tai BNS pirmadienį informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Evelina Gudzinskaitė antrai kadencijai paskirta šių metų lapkričio 23 dieną penkeriems metams. Pirmoji kadencija, pagal tuometinį teisinį reglamentavimą, truko ketverius metus“, – teigė Vidaus reikalų ministerijos atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič.

Paklausus, kodėl apie šios vadovės paskyrimą iki šiol nebuvo informuota visuomenė, ji teigė, kad „visuomenė buvo informuota apie vykstantį konkursą, o apie prasidėjusią antrą kadenciją turėjo informuoti pati įstaiga“.

Savo ruožtu E. Gudzinskaitė BNS teigė, kad įstaigai ši informacija nepasirodė verta atskiro pranešimo.

Evelina Gudzinskaitė antrai kadencijai paskirta šių metų lapkričio 23 dieną penkeriems metams.

„Niekas nesikeičia. Internete informacija buvo atnaujinta prie mano CV, o iš komunikacinės pusės – kokią žinutę siųsti? Nepagalvojom, kad tai gali būti įdomu ar aktualu visuomenei ir verta paskelbimo“, – teigė ji.

Anot ministerijos, konkursas šioms pareigoms užimti paskelbtas birželio 22 dieną, jame iš viso dalyvavo šeši pretendentai.

Migracijos departamento vadovės teigimu, konkursas buvo sudarytas iš dviejų etapų.

„Pirmas etapas yra bendrųjų vadovavimo kompetencijų vertinimas – specialus vertinimo atrankų modulis, skirtas įstaigų vadovams, kitaip tariant, testas sudėtingas. O antras etapas, jei praeini pirmą etapą, tada vyksta dalykiniai klausimai, interviu“, – teigė Migracijos departamento vadovė.

Vidaus reikalų ministerijos atstovės teigimu, E. Gudzinskaitė yra kompetentinga vadovė, kuriai vadovaujant įstaigos veiklos „rodikliai yra akivaizdžiai geresni“.

„Sutrumpėjo laukimas eilėse, įdiegta patogi registracijos sistema, o Migracijos departamento Kauno, Kėdainių, Tauragės, Šalčininkų ir Vilniaus teritoriniai skyriai perkelti į naujas patalpas. Prieš metus pradėjo veikti Lietuvos migracijos informacinė sistema (MIGRIS), skirta teikti elektronines paslaugas Lietuvos fiziniams ir juridiniams asmenims bei gyventi, dirbti ar kitais pagrindais į Lietuvą atvykstantiems užsieniečiams“, – aiškino B. Zaborovska-Zdanovič.

Tačiau anksčiau vidaus reikalų ministro pareigas ėjęs Eimutis Misiūnas Migracijos departamento vadovės veiklą buvo įvertinęs neigiamai. Tuometis vidaus reikalų ministras turėjo priekaištų dėl žmogiškųjų išteklių, finansų valdymo, netinkamai įvertinamų ir sprendžiamų departamentui kylančių problemų, operatyvios komunikacijos su visuomene, strateginio mąstymo stokos.

Migracijos departamento direktorė neigiamą veiklos įvertinimą apskundė teismui. Pastarasis panaikino E. Gudzinskaitės veiklos įvertinimą kaip nepagrįstą ir neteisėtą.

Migracijos departamentui E. Gudzinskaitė vadovauja nuo 2016 metų pabaigos.

E. Gudzinskaitė Vilniaus universitete yra įgijusi teisės magistro laipsnį. Ji yra dirbusi Migracijos departamento Teisės ir tarptautinių ryšių skyriuje, 2008–2012 metais dirbo teisės eksperte Europos migracijos tinklo Lietuvos nacionaliniame informacijos centre. 2012 metais E. Gudzinskaitė buvo paskirta teisėsaugos atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje (ES) ir pirmininkavo ES Tarybos darbo grupėms Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu. 

Prieš tapdama Migracijos departamento vadove, E. Gudzinskaitė vadovavo šio departamento Teisės ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriui ir daugiau kaip metus buvo laikinoji šio departamento vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių