Quantcast

„MG Baltic“ skųs teismo atsisakymą priimti ieškinį dėl VSD

„MG Baltic“ skųs teismo atsisakymą priimti ieškinį dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte pateiktų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės.

Koncerno išplatintame komentare teigiama, kad „teismų biurokratinis požiūris vadovaujantis tarybinio CK normų aiškinimo praktika“ negali atimti ieškovui teisės rinktis jam „efektyviausią teisių gynimo priemonę“.

„Jei duomenis paskleidžia valstybės institucija ar jėgos struktūros, ieškovas negali turėti mažiau teisių ar būti priverstas gintis tik specialia administracine tvarka, kuri jam nekompensuos padarytų praradimų. Visi prieš įstatymą lygūs, todėl ir VSD turi atsakyti taip, kaip ir kiti melagingus duomenis paskleidę asmenys“, – teigia Koncernui atstovaujantys advokatai.

Skundą dėl Vilniaus apylinkės teismo atsisakymo priimti ieškinį koncernas žada priimti aukštesnės instancijos teismui bus pateiktas penktadienį.

Į Vilniaus apylinkės teismą „MG Baltic“ kreipėsi prieš dvi savaites. Teismo buvo prašoma pripažinti VSD rašte paskleistus duomenis neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais dalykinę reputaciją.

Gegužės pradžioje paviešintame VSD rašte Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) apžvelgiama „MG Baltic“ įtaka politinėms partijoms, Vilniaus miesto savivaldybei, Valstybinei mokesčių inspekcijai, teisėsaugai, Susisiekimo, Ūkio ministerijoms, kitoms institucijoms.

Anot departamento, tenkindamas savo interesus koncernas buvo sukūręs ilgalaikę veikimo strategiją, kurią, VSD manymu, galima vertinti kaip destruktyvią veiklą, galinčią destabilizuoti valstybės sąrangą ir demokratinę politinę sistemą ir todėl keliančią grėsmę nacionaliniam saugumui.

Daugiau nei pusmetį trukusio parlamentinio tyrimo dėl neteisėto poveikio valstybės institucijoms ir politikams išvadą NSGK planuoja tvirtinti trečiadienį.


Šiame straipsnyje: MG BalticVSDskundas teismui

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ką, žemė po kojomis dega?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių