Quantcast

Merkinėje prisiekė 100-oji karių savanorių laida

  • Teksto dydis:

Merkinėje priesaiką davė 100-oji karių savanorių laida, šeštadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Anot jos, ceremonija penktadienį vyko prie Adolfo Ramanausko-Vanago paminklo Merkinėje, kuri yra Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dainavos apygardos 1-osios rinktinės atsakomybės rajone.

„Kario priesaika yra Jūsų garbė ir pareiga, o jos sulaužymas – didelis nusikaltimas. Tikiu, kad ištartų šių priesaikos žodžių Jūs laikysitės ir kad šie žodžiai Jus lydės visą gyvenimą!“ – sakė Dainavos apygardos 1-osios rinktinės vadas plk. ltn. Mindaugas Jančiukas.

Dainavos apygardos 1-osios rinktinės vadas kariams, pasirinkusiems kario savanorio kelią, palinkėjo drąsos, ištvermės ir ryžto ginant savo kraštą.

Prieš duodami priesaiką, kariai savanoriai tris savaites dalyvavo Baziniame kario savanorio įgūdžių kurse, kuriame jie susipažino su ginkluotės, taktikos, topografijos, logistikos, ryšių ir medicinos teorija bei praktiškai vykdė kariams savanoriams keliamas karybos užduotis.

Karys savanoris pratybose per metus dalyvauja nuo 20 iki 50 dienų.

Mokymai dažniausiai rengiami savaitgaliais, tačiau įvairūs kursai ir ilgesnės trukmės pratybos vyksta ir darbo dienomis.

Kario savanorio tarnyba yra nenuolatinė karo tarnyba, suderinama su kario savanorio civiliniu darbu, mokslais ar studijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ne savanorius siunčia į Ukrainą,durnas gali būti tik savanorių ir eiti i mirti nežine dek ko.

Tfu

Tfu portretas
Net ir čia kacapų išmatos dvokia. Demokratija būtų juos visus išpirdolint į matušką urodiną.

100 \\\\\.../////

100  \\\\\...///// portretas
tai jau Kinijai,Rusijai.Š.Korėjai,Kanadai,Baltarusijai,Lalvijai,Estijai,Mazambyykui pz...dec,bus nušluotos nuo Žemės paviršiaus.___Tokie skaičiai,tokia jėga,turi visi drebėti.____Dieve,Dieve,kur jie mus kemša.___Pinčetis nori nukąsti buldogui galvą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių