Quantcast

Meras: Raseinių rajone karantiną norima pratęsti dar dviem savaitėms

Raseinių rajone, kur koronaviruso protrūkis vienas didžiausių šalyje, karantiną norima pratęsti dar dviem savaitėms su tokiomis pat sąlygomis kaip ir iki šiol.

„Šiandien vyko Ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kur buvo priimtas sprendimas karantiną pratęsti dar dviem savaitėms iki lapkričio 6 dienos, 24 valandos“, – BNS pirmadienį sakė rajono meras Andrius Bautronis.

„Priemonės išlieka lygiai tokios pačios, nieko negriežtiname“, – teigė jis.

Pasak mero, didžiausią nerimą, kaip ir iki šiol, kelia židinys Blinstrubiškių socialinės globos namuose, čia nustatyta apie pusantro šimto koronaviruso atvejų.

„Tas mūsų vienintelis židinys taip ir likęs – Blinstrubiškės“, – sakė A. Bautronis.

Jam pačiam rugsėjo pabaigoje irgi buvo nustatytas koronavirusas. Meras teigė, kad nors jaučiasi gerai, jo koronaviruso testas dar teigiamas.

Pasak A. Bautronio, nuotolinis darbas nekliudo valdyti protrūkio.

„Dabartinės technologijos leidžia viską puikiai atlikti nuotoliniu būdu“, – sakė jis.

Raseinių rajone sergamumas koronavirusu išlieka didžiausias šalyje ir siekia 922,3 atvejo 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų.

Raseinių rajone karantinas turėjo baigtis šį penktadienį.

Jo metu privaloma visur dėvėti veido apsaugos priemones, dirbti ir mokytis nuotoliniu būdu, taip pat iki vidurnakčio ribojamas kavinių darbo laikas, srautai parduotuvėse ir kitur.

Viešajame transporte tarp keleivių turi būti išlaikytas metro atstumas, transporto priemonės – nuolat dezinfekuojamos.

Palikti gyvenamąją vietą siūloma tik vykstant į prekybos vietą, darbą, į gydymo įstaigą ar dėl kitų paslaugų, taip pat vykstant balsuoti rinkimuose.

Draudžiami visi renginiai bei susibūrimai tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, išskyrus rinkimus.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako gavęs preliminarų Raseinių rajono mero Andriaus Bautronio prašymą pratęsti karantino režimą Raseiniuose.

„Turime preliminarių žinių iš Raseinių mero, kad vis dėlto yra planuojama bendrai kreiptis dėl šiek tiek ilgesnio karantino nustatymo Raseiniams – kreiptis dėl karantino pratęsimo, kol situacija stabilizuosis“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marke

Marke portretas
Blinstrubiškės aklųjų namai, aklieji daug keliavo uzsinese virusą, akivaizdu tyčiojasi iš gyvenimo nuskriaustų žmonių. Slikstynes

Stebuklasss

Stebuklasss portretas
Sedint namie stebklingai pasveikstama.tai kokia cia liga????kiek dar pi.....si...t prota????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių