Quantcast

Menininkų stipendijoms – dar 2,1 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Individualioms nuo koronaviruso krizės nukentėjusių menininkų stipendijoms bus skirta dar 2,1 mln. eurų, be jau numatytų 600 tūkst. eurų, penktadienį pranešė Kultūros ministerija.

Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko vadovaujama darbo grupė penktadienį nusprendė, kad visos administracinės procedūros dėl papildomų stipendijų skyrimo turi būti atliktos iki liepos 1 dienos.

Vieno mėnesio stipendijos dydis menininkams – 600 eurų, ji gali būti mokama iki trijų mėnesių.

2,1 mln. eurų skiriami iš šią savaitę Vyriausybės padidinto kultūros srities finansavimo, numatant 13,6 mln. eurų paskirstyti per Lietuvos kultūros tarybą (LKT). LKT savo ruožtu informavo, kad į balandį skelbtą individualių stipendijų kultūros ar meno kūrėjams konkursą pateikta beveik tūkstantis paraiškų. Šiam konkurso etapui numatytas papildomas milijonas eurų, kitu etapu menininkams bus skirta dar 1,1 mln. eurų.

Sprendimą priėmusioje darbo grupėje dalyvauja kultūros ir meno įstaigų, kūrybinių ir kultūrinių industrijų, atlikėjų teisių administravimo, žiniasklaidos, savivaldybių asociacijų, Kultūros tarybos, Lietuvos kino centro, Kultūros ministerijos atstovai.

Vyriausybė yra numačiusi skirti 25 mln. eurų kultūros sektoriaus kompensacijoms dėl koronaviruso, 43,3 mln. eurų numatoma skirti kultūros pastatų remontui ir modernizavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių