Quantcast

Medikų profsąjunga: yra įstaigų, kuriose darbo užmokestis dar nepadidintas

Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Aldona Baublytė sako, kad dalies medikų dar nepasiekė žadėtas didesnis darbo užmokestis.

„Kalbėjome apie tai, ar buvo išmokėti darbo priedai, ar buvo padidintas darbo užmokestis, tai šiandien galiu patvirtinti, kad yra įstaigų, kuriose darbo užmokestis nuo balandžio 1 dienos dar nepadidintas. Motyvas iš darbdavių pusės, kad stinga lėšų, nes darbo užmokesčio lėšos naudojamos toms priemonėms, kurias reikia užtikrinti – apsaugos priemonėms, infrastruktūrai, informacinių technologijų plėtrai. Turime darbo ginčų, nes neišmokėti visi priedai, kurie privalomi“, – Prezidentūroje žurnalistams tvirtino A. Baublytė.

„Panaikinus karantiną, išnyko ir „kovidinis“ priedas, kaip mes vadiname, nuo 60 iki 100 proc. Tačiau pagal Darbo kodeksą išlieka 15 proc. priedas, kuris daugelyje įstaigų dar nemokamas, nes trūksta pinigų arba nėra įvertintas rizikos faktorius“, – kalbėjo ji.

Anot A. Baublytės, medikų bendruomenė nori aiškios strategijos, kaip bus dirbama toliau.

„Labai nevienodomis sąlygomis dirba (ligoninės – ELTA), „kovidinės“ ligoninės turėjo žymiai geresnes sąlygas, žymiai prastesnes sąlygas turėjo periferinės įstaigos, greitosios medicinos pagalbos stotys, mažesnės, kurios pirko iš savo lėšų darbuotojams priemones. Šiandien galbūt šito nėra, bet nėra aiškaus reglamentavimo iš rezervo. Žinome, kad jis prikauptas, bet didžiąja dalimi tik „kovidinės“ ligoninės aprūpinamos. Mažesnės įstaigos turi iš savo lėšų tai daryti“, – sakė profsąjungos pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TADAS BLINDA

TADAS  BLINDA portretas
uz ka jiems kelti atlyginimus AR UZ TAI KAD NEDIRBA pirmiausiai reiketu verygai paaiskinti kodel sugriove medicinini aptarnavima ir toliau vykdo genocida BAISI LIGA KAD SERGANTIS NET NEJAUCIA KAD SERGA TAU UZ TAI TEKS ATSAKYTI

Regina

Regina portretas
Ar tos įstaigos jau pradėjo dirbti - Vilniaus Antakalnio poliklinikoje dar nedirba net procedūrinis kab. Už ka jiems išvis mokami atlyginimai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių