Quantcast

Medikas: dirbantiems viruso akivaizdoje, nėra kada skųstis ir suvedinėti sąskaitų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje daugėjant užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiui, medikai pluša braukdami prakaitą. Tačiau labiausiai esą stebina tai, kad situacija, pavyzdžiui, dėl medicininių priemonių trūkumo labiausiai piktinasi politikai arba seniai tiesiogiai su pacientais nedirbantys buvę kolegos.

Pastaruosius niuansus asmeniniame socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pabrėžė Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojas. Pasak jo, labiausiai įvairiausiais skundais žarstosi tie, kurie yra problemos nuošalyje, nes tiems, kurie sukasi įvykių centre, skųstis nėra kada – jie dirba.

„Suprantu visus kolegas. Patiriame sunkumų, daug neaiškumų, problemas su priemonėmis ir panašiai. Tokia situacija – visoje Lietuvoje, nemanau, kad kažkas gali pasigirti turįs viską. Padedantiems tiek priemonėmis, tiek palaikymu – Ačiū!!! Bet piktina kitas faktas – beatodairiški kai kurių medikų pareiškimai, o ypač tų, kurie net ne pirmose kovos su virusu gretose dirba. Kai pasisako net tie, kurie save dar prisimena medikais, bet jau atsitraukė giliai į popierinius dalykus ne gydymo įstaigose. Įdomiausia tai, kad tie, kurie stovi viruso akivaizdoje veidu, yra susikaupę į darbą, o ne į politinius ar asmeninius žaidimus, skundus, suvedant sąskaitas“, – rašė Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojas Saulius Raugelė.

Jis pabrėžė, jog kiekvieno mediko pareiga – padėti ir gydyti net ir sunkiausiomis sąlygomis.

„Gydome, operuojame ir sergančius hepatitais, ir ŽIV, ir kitomis infekcijomis,  –kuomet kiekvieną sekundę rizikuojame užsikrėsti. Bet gerbiamieji, tai – mūsų profesija, niekas nesakė, kad darbas bus lengvas! Piktina didvyriški politikų pasisakymai, savęs pavaizdavimai nuotraukose pabrėžiant, kokie jie šaunūs... Fotografuojasi su mirties šešėliu. Ar tai didvyriškumas?“ – virtualioje erdvėje neslėpdamas apmaudo svarstė S. Raugelė.

Tačiau, nepaisant to, pridūrė nenorintis smerkti nė vieno, nes kiekvienas turi teisę pasisakyti.

„Bet darykime tai korektiškai, gerai įvertinę ne momentinio įtūžio žodį, o bendrą situaciją ir asmeninę atsakomybę bei indėlį. Darykime tai taip, kad nesukeltume dar didesnio skilimo, chaoso nei yra dabar. Tai mus nuves tik į pražūtį. Neginu nei vienos pusės! Turime problemą šiuo metu, su kuria nesame susidūrę. Tai gal neieškokime kaltų! Tai nepadės. Geriau vieningai spręskime problemas, nekovokime vieni su kitais jokiomis priemonėmis, laikykimės kartu, juk po visko teks vėl dirbti kartu“, – pasidalytame įraše korektiškai reziumavo medikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To to nejuokink

To to nejuokink portretas
Bet sutinki, kad dabartinė politika, ypač provincijoje, yra prostitucija? O, kiek girdėjau, šis daktras į politiką lenda dėl statuso visuomenėje (pradžioje buvo tenisas, labai didelį vaidmenį vaidina medžioklė, svarbios pažintys, bet, pasirodo, to maža). Čia mano nuomonė, jūsų kita...

To nejuokink

To nejuokink portretas
Jums iki to daktaro, politikieriai, kaip iki kosmoso. Amseti tik ir temokat. Duok dieve tokiu zmoniu politikoje!!!

Ar tai nera interesu konfliktas politikoje? :))

Ar tai nera interesu konfliktas politikoje? :)) portretas
w w w . klaipeda. lt / lt / gyventojams / mieste - tuokiasi / 202
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių