Quantcast

Mažeikių rajone pagamintas kone 60 metrų ilgio margučių ridenimo lovelis

  • Teksto dydis:

Kiaušinių ridenimas – vienas smagiausių velykinių žaidimų. Per karantiną būriuotis negalima, tačiau Mažeikių rajono Tirkšlių miestelio kultūros centras sugalvojo, kaip šią pramogą padaryti saugią – kad būtų lengiau išlaikyti atstumus, suręstas didžiulis lovelis, praneša LNK.

„Koks margučių ridenimas be lovelio? Taip ir kilo mintis pušyne padaryti didelį margučių ridenimo lovelį. Kadangi darbų įkarštyje pastebėjome, kad gaunasi tikrai didelis ir įspūdingas lovelis, sugalvojome – kodėl gi nesiekti rekordo?“ – sakė Tirkšlių kultūros centro darbuotoja Daiva Vitkauskienė.

Išmatavus lovelį paaiškėjo, kad jis išties gali pretenduoti į didžiausio medinio lovelio rekordą. Jo ilgis 59 metrai ir dešimt centimetrų.

„Panašus rekordas buvo užfiksuotas, tik lovelis buvo padarytas iš brezento. Na, o mūsų – toks medinis margučių ridenimo lovelis – ilgesnis nei 59 metrai, aš manau, yra vienintelis Lietuvoje, o gal net ir pasaulyje“, – šyptelėjo D. Vitkauskienė.

 

 

Ypatingam loveliui – ypatingi ir margučiai. Kai kurie sveria kone dešimt kilogramų. Tačiau tai – ne kliūtis mažiesiems parko lankytojams. Ši pramoga jiems labai smagi.

Kiaušinius ridenti smagu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. „Margučius reikia ridenti iš širdies norint, kad metai būtų laimingi ir sėkmingi. Kuo toliau kiaušinis nuriedės, tuo metai bus laimingesni ir sveikesni. Čia – vaistai ir nuo koronos“, – šmaikštavo Tirkšlių gyventojas Leonardas.

Kiaušinius drožęs meistras sako, kad juose taip pat slypi paslaptis. Tačiau kokia, bus duota sužinoti ne kiekvienam



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nustebes

Nustebes portretas
rusai pastate naftotieki i Juodeikius, o lietuviai pastate gelda ir giriasi ant viso pasaulio - Nukvakeliai

durnių

durnių portretas
laivas. Pilnai pritariu čia pasisakiusiems, kad būdami maži (šalis, tauta), norime apie save pareikšti visokiais kvailais rekordais.

va kaip

va kaip portretas
gal jau reiketu ta rekorda isimti atsibodo ar jau nieko kito nbera
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių