Quantcast

Marijampolės ligoninėje padėtis blogėja: 18 koronaviruso atvejų, iš jų – 11 medikams

  • Teksto dydis:

Antradienį Marijampolės meras Povilas Isoda pasidalijo naujausia informacija iš Marijampolės ligoninės.

„Šiai akimirkai 7 ligoninės pacientams nustatytas COVID-19, vienas iš jų vakar mirė, kuris buvo rizikos grupės, turėjo daug lėtinių ligų. Taip pat COVID-19 nustatytas ir 11 ligoninės darbuotojų, iš patikrintų 71 darbuotojo. Šiuo metu tiriami likę vidaus ligų ir nervų skyrių pacientai. Tiems pacientams, kurių atsakymai neigiami išleidžiami gydytis ir izoliuotis namuose. Tiems kuriems reikalinga nuolatinė medikų priežiūra, lieka gydytis skyriuje. Toliau tiriami ir darbuotojai, galėję turėti kontaktą su sergančiaisiais vidaus, nervų, reanimacijos ir priėmimo skyriuose. Per dieną bus ištirta apie 70 žmonių. Tyrimus atlieka pati ligoninė, laikantis visų reikalavimų, tyrimai atliekami prie priėmimo skyriaus pastatytoje lauko palapinėje. Siekiame, kad būtų ištirta didžioji dalis medikų ir kitų darbuotojų, kurie galėjo turėti bent menkiausią kontaktą. Privalome sustabdyti ligos plitimą ir apsaugoti sergančiuosius bei ligoninės personalą. Čia taupymo ar kitų pasiteisinimų būti negali, reikalingas terpių kiekis ir apsaugos priemonės turi būti užtikrinta“, – feisbuke rašo meras.

Anot jo, aktyviai yra konsultuojamasi su Kauno klinikomis, Sveikatos apsaugos ministerijos, Nacionalinio sveikatos centro, vyriausybės specialistais. 

„Facebook“ nuotr.

Anot mero, nuo sekmadienio jau pradėtas daugiabučių laiptinių, kuriuose gyvena asmenys, kuriems nustatytas koronavirusas, dezinfekcija. Taip pat laiptinės dezinfekuojamos ir bendrijų, gyventojų iniciatyva, todėl jei jūsų laiptinę dezinfekavo, ne būtinai ten gyvena sergantis žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suduve

Suduve portretas
Gydytojai laksto po keliones,tai kaip manija...niekas ju nesustabdys,nei corona

Anonimas

Anonimas portretas
Gydytoiai neturi viso etato laksto po penkias darbo vietas o pacientas laukia puse metu kad pakliut. Turbut geras sveikatos ministras suskaiciavus kiek rajonu vienas darbuotojas uzkrecia...

Lina

Lina portretas
Valdže nemato tikro antro židinio,pusę kalinių karščuojančiu, tik šendien davė kaukes,niekas nekreipe dėmesio,liga inešė būrio viršininkas dabar ne tik kalinius užkrėtė Bet ir ten dirbančius, kodėl apie tai nutylima
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių