Quantcast

Marijampolėje vandentiekio vanduo – jau saugus gerti, konstatuoja institucijos

Po kelis mėnesius trukusios kovos su lervomis ir galima kitokia tarša, Marijampolės savivaldybė teigia, kad mieste vandentiekio vanduo yra saugus.

Pasak savivaldybės pranešimo, Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bei bendrovės „Sūduvos vandenys“ atstovų penktadienį ekstremalių situacijų komisijos posėdyje pristatyti tyrimai rodo, kad vanduo atitinka reikiamus rodiklius.

„Posėdžio metu buvo dar kartą patikinta, kad Marijampolėje viešai tiekiamas geriamasis vanduo yra saugus ir kokybiškas“, – sakoma savivaldybės pranešime.

Atskirus tyrimus vykdę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai irgi sutinka, kad vandens rodikliai geri.

NVSC Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja Irena Taraškevičienė tik apgailestavo, kad nepavyko nustatyti tikslių priežasčių, kodėl po to, kai „Sūduvos vandenys“ ėmė plauti sistemas nuo lervų, vanduo buvo įgavęs neįprastą kvapą.

„Nepaisant to, kad vanduo turėjo nebūdingą kvapą, laboratoriškai mums nepavyko atsekti priežasties – kad būtų cheminė medžiaga, kuri suteiktų kvapą. dabar laikomės nuomonės, kad turbūt įvyko koks nors paplavų patekimas į rezervuarą“, – BNS sakė I. Taraškevičienė.

Ji taip pat pažymėjo, kad informacijos apie gyventojų susirgimus, kurie būtų susiję su vandens tarša, negauta.

„Dalis žmonių gėrė tą vandenį, bet nusiskundimų nėra. Jeigu kas nors būtų, vis tiek būtų išryškėję per sergamumą užkrečiamomis ligomis“, – aiškino I. Taraškevičienė.

Balandžio viduryje paskelbta, kad Marijampolės miesto gyventojams bendrovės „Sūduvos vandenys“ tiekiamame geriamajame vandenyje pastebėta bestuburių lervų. Vėliau plaunant sistemas į geriamąjį vandenį galėjo patekti antrinių chloro reakcijos produktų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada visą vandentiekį spiritu dezinfekuosit?

Rapolas

Rapolas portretas
Kitus miestus reikia patikrinti. Manote ten geresne padėtis?

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Ar daug tų Kapsukiečių nudvėsė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių