Quantcast

Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą siūloma rinkti per konkursą

Seimo Kaimo reikalų komitetas siūlo keisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo skyrimo tvarką bei įteisinti vyriausiojo veterinaro pareigybę. Komiteto nuomone, įstaigos vadovas turėtų būtų skiriamas konkurso keliu.

Dabar VMVT vadovą žemės ūkio ministro teikimu priima ir atleidžia Vyriausybė, o jo kadencija trunka ketverius metus. 

Tokiam komiteto pirmininko liberalo Viktoro Pranckiečio siūlymui trečiadienį komitetas pritarė bendru sutarimu. Galutinį sprendimą priims Seimas pavasario sesijoje.

Pasak V. Pranckiečio, tarnybos vadovas nėra valstybės pareigūnas, o valstybės tarnautojas, todėl į pareigas skiriamas laimėjęs konkursą.

VMVT vadovas neprivalėtų turėti veterinarijos gydytojo kvalifikacijos. Tačiau ji būtų privaloma vyriausiajam veterinarui, kuris turėtų atitikti ir specialius reikalavimus.

Tarnybos vadovo skyrimo tvarką buvo siūloma keisti dar nuo 2021 metų sausio, kai konservatorius Andrius Vyšniauskas siūlė nustatyti, kad į VMVT vadovus galėtų pretenduoti žmonės, turintys veterinarijos gydytojo kvalifikaciją. 

Tada parlamentaras aiškino, kad panaikinus prievolę vadovui turėti veterinaro kvalifikaciją konkurse į šias pareigas galėtų dalyvauti ir aukštos kvalifikacijos vadybininkai iš šalies. Tuo piktinosi kai kurie parlamentarai, Lietuvos veterinarijos gydytojų asociacija, jos nepalaikė tuometinis VMVT direktorius Darius Remeika, turėjęs veterinarijos gydytojo kvalifikaciją.  

Tarnyba nuolatinio vadovo neturi nuo praėjusių metų lapkričio, kai Vyriausybė atleido korupcija įtariamą Mantą Staškevičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VTD

VTD portretas
Baikit vieną kartą su tais konkursais! Žmonės ne kvaili, puikiai žino, kad nugalėtojas žinomas jau prieš konkursą.., kiti konkursantai dalyvauja kaip statistai... Tad paprasčiausiai parinkite savo žmogų ir paskirkite vadovauti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių