Quantcast

„Maisto bankas“ rinks produktus nepasiturintiesiems

  • Teksto dydis:

Penktadienį ir šeštadienį didžiuosiuose prekybos tinkluose „Maisto banko“ savanoriai rinks produktus nepasiturintiesiems.

„Pastebime, kad dažnai aukoja jaunos šeimos, tėvai pasakoja, jog puikiai atsimena, kaip patys akcijoje dalyvaudavo dar būdami vaikais, todėl gebėjimą pasidalinti bei padėti nori įskiepyti ir savo atžaloms“, – „Maisto banko“ pranešime cituojamas direktorius Simonas Gurevičius.

„Akciją dar labiau įprasmina žmonės, kurie aukodami produktų krepšelį padėkoja ir prisipažįsta, kad parama maistu kažkada buvo teikiama jiems patiems ar artimiesiems“, – pridūrė jis.

Anot vadovo, iš prekybos tinklų, gamintojų, logistikos įmonių, maitinimo įstaigų surenkamo maisto kiekis mažėjo, tuo tarpu poreikis jam didėjo.

Aukodami produktų krepšelį padėkoja ir prisipažįsta, kad parama maistu kažkada buvo teikiama jiems patiems ar artimiesiems.

„Nors per metus surenkamo ir išdalinamo maisto skaičiai atrodo labai dideli, tačiau pastaruoju metu iš prekybos tinklų gaunamų paskutinės dienos galiojimo maisto produktų kiekiai labai sumažėjo, o poreikis maistui nuolat auga. Prasidėjus šaltajam sezonui ir išlaidų patiriama daugiau – reikalingi šiltesni drabužiai, tenka mokėti už šildymą, žmonės priversti rinktis maistas ar šiltesni batukai vaikui, maistas ar vaistai, ir net darant tokį pasirinkimą tenka prašyti pagalbos“, – teigė S. Gurevičius.

„Be to ne visi turi galimybes dažniau atvykti iki mūsų paramos dalinimo punktų, todėl prašo ilgiau galiojančių maisto produktų, o jų savo rezerve jau nebeturim“, – pažymėjo jis.

Penktadienį ir šeštadienį apsiperkant didžiuosiuose prekybos tinkluose paaukoti ilgo galiojimo produktų bus galima 73 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, 379 parduotuvėse.

Šiemet „Maisto bankui“ talkina 332 organizacijos, jos renka paramą ir savo globojamiems žmonėms – mažas pajamas gaunančioms šeimoms, darbo netekusiems, neįgaliesiems ar senjorams.

„Maisto bankas“ planuoja, jog suaukota parama pasieks 35 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: Maisto bankasmaistasaukojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVOS "GEROVĖS VALSTYBĖ"....

LIETUVOS "GEROVĖS VALSTYBĖ".... portretas
Prie Briuselio stovime su ištiesta ubago ranka. Prie Aušros vartų sėdime su ištiesta ubago ranka. Prie Maisto banko stovime eilėje su ištiesta ubago ranka..."AČIŪ"visai landsberginei šutvei ir nevisprotėms valdžios bobelėms - "ministrėms". Lietuva grįžo į pokario laikotarpį. Tiesa - ne visai. Iki 1990-jų metų Lietuvoje nepasiturintys gaudavo butus NEMOKAMAI ir ubagų tikrai nebuvo.

Patrijotė Lietuvos

Patrijotė Lietuvos portretas
Šimtais milijonų remiame ukrainiečius , dabar eilė mums. Tapinas tegul organizuoja akcijas skurdžiams lietuviams , o ne ginklams.

Ką gi

Ką gi portretas
Nuskurdinti piliečiai turi remti labiau nuskurdusius....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių