Quantcast

Ragina savivaldybes skiepyti žmones ir šventinį Velykų savaitgalį

Savivaldybių asociacijos prezidentas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius ragina Lietuvos savivaldybes žmones skiepyti ir šventinį Velykų savaitgalį.

„Savivaldybės, kurių mes vakar teiravomės, dauguma atsakė, kad planuoja pabaigti darbą iki penktadienio ir neturi informacijos apie naują paskirtą vakcinos kiekį, juos pasieksiantį savaitės pabaigoje“, – BNS ketvirtadienį po pokalbio su prezidentu Gitanu Nausėda sakė M. Sinkevičius.

„Kitaip tariant, nusiteikimas dirbti yra, bet, matot, pirmadienį mes daugelis žinojom, susiplanavom kiekius einamai savaitei – kiek vakcinos gaunam, tiek ir planavom darbus. Apie naujas gautas vakcinas praktiškai sužinojom vakar, gal buvo užuominų antradienį“, – kalbėjo Jonavos meras.

Aš raginsiu merus, administracijų vadovus, kad savaitgalį padirbėkim. Jei vakcinos paskirtos ir pasiekia savivaldybę, nedirbti būtų neišmintinga.

„Savaitės pradžioje mes nebuvom informuoti, kad va – savaitės gale bus dar per 60 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių ir jus gali pasiekti, planuokitės dirbti savaitgalį“, – pridūrė jis.

Anot jo, dabar turint šią informaciją apie pristatytus kiekius daugelis savivaldybių turėtų pakoreguoti savo planus.

„Aš raginsiu merus, administracijų vadovus, kad savaitgalį padirbėkim. Jei vakcinos paskirtos ir pasiekia savivaldybę, nedirbti būtų neišmintinga“, – pridūrė jis.

Kaip sakė M. Sinkevičius, Vilniaus meras Remigijus Šimašius pokalbio metu informavo, kad sostinėje skiepijimas vyks visas tris šventines dienas, tuo tarpu Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigė, kad skiepijimas mieste planuojamas tik šeštadienį.

„Neplanuoja dėl to, kad jiems paskirti vakcinos kiekiai bus sunaudoti iki šeštadienio“, – kalbėjo Savivaldybių asociacijos prezidentas.

Jo teigimu, šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad penktadienį bus likę apie 100 tūkst. nepanaudotų vakcinos dozių, todėl tris dienas neskiepyti žmonių būtų nesuprantama.

M. Sinkevičiaus teigimu, savivaldybės skiepijimo apimtis „yra pasiruošusios didinti kartais“.

„Tas pats Kaunas sako, kad per savaitę skiepija 16 tūkst., bet yra pasiruošę 30 tūkst. skiepyti. Savivaldybės yra pasiruošusios didinti kartais savo apsukas. Negaliu sakyti, kad visi tokie patys, demonstruoja tokius pačius pajėgumus, bet kol kas nevertinčiau taip kritiškai, kad kažkas nesugebėtų susitvarkyti“, – kalbėjo jis.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuva yra gavusi 642 tūkst. 365 vakcinos dozes, 577 tūkst. 565 pristatytos į vakcinavimo centrus, iš jų sunaudota 515 tūkst. 287.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kad išvengtume profesinio perdeginimo, turėtumėte reguliariai degintis. Pageidautina, prie jūros.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių