Quantcast

M. Lukšienės premijos laureatu tapo istorijos mokytojas A. Jonušas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM) antradienį išrinktas Meilės Lukšienės premijos laureatas – juo tapo istorijos mokytojas Antanas Jonušas.

A. Jonušas istorijos ir pilietiškumo pagrindų moko Vilniaus Valdorfo mokykloje, istorijos – „Karalienės Mortos“ mokyklos tarptautinio bakalaureato klasėje, veda lytiškumo ugdymo pamokas Įvairovės ir edukacijos namuose, pranešė ŠMSM.

„Pusantros valandos vyko karštos komisijos diskusijos. Visą laiką sunku išrinkti geriausią, kai kandidatuoja daug stiprių pretendentų. Gera matyti, kad tiek daug puikių, iniciatyvių mokytojų dirba mūsų mokyklose“, – pranešime cituojamas premijos komisijos pirmininkas viceministras Ramūnas Skaudžius.

Istorijos bakalauras, edukologijos magistras A. Jonušas mokytojo karjerą pradėjo 2014 metais Vilniaus Valdorfo mokykloje. Kaip pats sakė, pajutęs palaikančią mokyklos atmosferą, draugišką kitų mokytojų priėmimą, visa galva įsitraukė į mokyklos bendruomenės veiklą, tapo klasės auklėtoju, aktyviu mokyklos darbo grupių nariu, ugdymo koordinatoriumi ir vienu iš mokyklos lyderių.

„Daugelis mano kolegų, nuostabių žmonių ir mokytojų, verti būti čia. Tikiu, kad sėkmę galime patirti tik veikdami drauge, vedami bendro tikslo. Mane žavi  bendruomeniškumo idėjos. Nors priimti sprendimus kartu ne visuomet paprasta, tačiau kartu priimti sprendimai tampa „savi“, jaučiamės už juos atsakingi“, – kolegiško bendradarbiavimo ir palaikymo svarbą akcentavo šių metų premijos laureatas A. Jonušas.

A. Jonušas pabrėžia, kad tobulėdamas ir ieškodamas naujų prasmių pamokose nuolat išbando naujus, aktyvius mokymosi būdus, įgyvendina įvairius projektus.

Mokytojas mėgsta akiratį plečiančias išvykas su mokiniais – ne kartą lankėsi užsienio Valdorfo mokyklose, Vilniaus muziejuose ir kitur.

Kaip inovatyviausias socialinių dalykų mokytojas pernai jis buvo apdovanotas Žinių ekonomikos forumo įsteigta Inovatyviausio mokytojo premija. A. Jonušas aktyviai dalyvauja diskusijoje ir renginiuose švietimo temomis, šiemet tapo vienu iš Šeimų asociacijos steigėjų ir valdybos nariu.

A. Jonušas kuria metodinę medžiagą apie pamokų vedimą netradicinėse erdvėse, veda mokymus apie karjeros aplanko metodo taikymą mokantis ir įsivertinant, konsultuoja mokytojus, kaip pasiruošti valstybiniams brandos egzaminams.

Į Meilės Lukšienės premiją šiemet pretendavo 25 mokytojai.

Premijos tikslas – įprasminti švietimo reformos pradininkės habilituotos daktarės M. Lukšienės atminimą ir skatinti pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus. Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti M. Lukšienės idėjas.

Premija bus iškilmingai įteikiama minint Tarptautinę mokytojų dieną, spalio 5-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių