Quantcast

A. Lukašenka grasina Lietuvai: esą per sieną ateis ginkluoti musulmonai

  • Teksto dydis:

Lietuvos tarnybos Aliaksandrą Lukašenką vadina neadekvačiu, tačiau tikina, kad viskam yra pasiruošusios. Politikai neatmeta, kad prie sienos pasirodžius ginkluotiems vyrams būtų pasitelkti greitojo reagavimo būriai. Kraštą ginti pasiruošusi ir kariuomenė, praneša LNK.

Kol kas Lietuvos sieną kertantys migrantai – taikios moterys su vaikais ir problemų nekeliantys vyrai. Tačiau juos, pasak A. Lukašenkos, tuoj gali pakeisti ginkluoti musulmonai. Anot A. Lukašenkos, musulmonai nori keršyti Lietuvai dėl jos elgesio su migrantais, neva mūsų pasieniečiai negražiai elgiasi su nėščiomis moterimis.

„Kai tik Artimuosiuose Rytuose pamatė tuos vaizdus, šiandien jau mūsų tarnybos dirba, kad nepraleistų žmonių su ginklais. O jie veržiasi čia su ginklais. Tai – radikalūs musulmonai. Ir tai tik pradžia. Aš jau sakiau, kad toliau jau eis ginkluoti žmonės, ir jei tas žmogus, perėjęs Sirijos karą, pateks prie sienos, tai jis ne tik gins nėščias musulmonų moteris. Jūs juk suprantate, kas ten tada dėsis“, – kalbėjo A. Lukašenka.

„Manoma, kad jeigu jo žodžiuose yra bent krislas tiesios ir tai galėtų įvykti, tai jie galėtų būti apginkluoti tik Baltarusijoje. Tik režimo įsitraukimo atveju tai gali įvykti“, – teigė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Atėmė dokumentus, suplėšė jų akyse. Tada nuvedė prie Baltarusijos sienos, sustatė į eilę kaip fašistai ir privertė bėgti šaudydami jiems virš galvų.

A. Lukašenka juodina lietuvių pareigūnus kaip tik įmanydamas.

„Surinko 26 žmones. Dauguma jų – moterys ir vaikai. Atėmė dokumentus, suplėšė jų akyse. Tada nuvedė prie Baltarusijos sienos, sustatė į eilę kaip fašistai ir privertė bėgti šaudydami jiems virš galvų“, – sakė A. Lukašenka.

Tačiau pasieniečiai tokius kaltinimus jau yra pavadinę absurdiškais. Bet ieškoma būdų, kaip stiprinti Valstybės sienos apsaugos tarnybą (VSAT).

„Bandome susigrąžinti buvusius darbuotojus, pareigūnus atgal į tarnybą pasiūlydami jiems tam tikras pareigas, tam tikras funkcijas vykdyti. Ir jau atsiranda žmonių, bent šiai dienai turime potencialių 30, kurie galėtų ateiti ir norėtų dirbti“, – teigė VSAT vado pavaduotojas Vidas Mačaitis.

Vis dėlto pasieniečiai į A. Lukašenkos grasinimus rimtai nežiūri, papildomo pastiprinimo nebus.

„Vertiname viską protingai. Į neprotingo žmogaus pasisakymus kažkaip nesinori reaguoti. Esame pajėgas jau taip sustiprinę, esame pakankamai ginkluoti“, – sakė V. Mačaitis.

Pasak NSGK pirmininko, Lietuva pasiruošus įvairiausioms provokacijoms: „Pasieniečiai turi Specialiųjų operacijų skyrių, tą reikia labai aiškiai pasakyti. Yra Viešojo saugumo tarnyba, yra „Aras“, jie pasiruošę tokioms provokacijoms. Jeigu to neužtektų, yra Lietuvos Respublikos kariuomenė“.

L. Kasčiūnas įsitikinęs, kad A. Lukašenka tiesiog nori priversti Lietuvą sėstis prie derybų stalo: „Tai – jo tikslas, strateginė linija“.

„Tam tikras šantažo elementas bandant išvengti kalbų apie galimas papildomas naujas sankcijas“, – situaciją komentavo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Tam pritaria ir ekspertai. Esą nebūtinai ginkluotus žmones A. Lukšenka pastatys prie sienos.

„Tai gali būti dezinformacinio pobūdžio dalykai. Akivaizdu, kad Baltarusijos režimas nori sėsti prie derybų stalo“, – teigė politologas Vytis Jurkonis.

A. Lukašenka dar gegužės pabaigoje pagrasino, kad Lietuvą užplūs migrantų banga, ir tą pažadą jis įvykdė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sa

sa portretas
jeigu viena pažade ivygde ivygdys ir kita,galesime tada dekoti sankcijiniam anukelui.Štai prie ko priveda revoliuciju kelimas pas kaimyna

nusibodo

nusibodo portretas
Ei komentatoriai, gal baigsite sysioti dėl to psichinio bulbašų ligonio, Lietuvoje ir be jūsų yra kam vadovauti sienos apsaugai, ar čia susirinkę visi išmintingieji sienos apsaugos patarėjai . Jau pranašaujat ateitį aiškiaregiai .... Graudžiai atrodot.

vilius

vilius portretas
Ar šis debilas supranta,kad ginkluotų žmonių isiveržimas į Lietuvą reikš kad Baltarusija užpuolė NATO šalį,ar šis durnelis pajėgus kariauti suNATO.manau vakare USA abramsai jau būtų MInske,jo kariuuomenė ginkluota pasenusia rusų irangair teks begti į MAKVĄ bučiuoti batą
VISI KOMENTARAI 101

Galerijos

Daugiau straipsnių