Quantcast

LRTK turėtų vertinti „Rossija 24“ pažeidimus, spręsti dėl transliacijų ribojimo

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį turėtų vertinti rusiškos televizijos „Rossija 24“ pažeidimus, spręsti dėl transliacijų ribojimo.

Komisija svarsto apriboti transliacijas dėl kurstytos neapykantos pernai lapkritį transliuotoje laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“.

Praėjusią savaitę klausimas atidėtas kanalo atstovams pristačius dokumentus, kuriais jie siekia įrodyti, kad televizijos programa transliuojama ne iš Rusijos, bet iš Europos Sąjungos.

Komisijos teigimu, laidoje Rusijos Dūmos deputatas Vladimiras Žirinovskis ragino „sunaikinti Vakarus“ pradedant branduolinį karą.

Nacionaliniai ir europiniai teisės aktai numato skirtingas procedūras dėl ES ir trečiosiose šalyse registruotų kanalų – jei televizija registruota ne Europos Sąjungoje, galioja paprastesnės pažeidimų nagrinėjimo procedūros ir LRTK gali greičiau priimti sprendimus dėl laikino retransliacijų ribojimo. LRTK tvirtina, kad tai galioja Rusijoje registruotai „Rossija 24“.

Lietuva kai kurioms rusiškoms televizijoms dėl karo ir neapykantos kurstymo yra taikiusi maksimalius vienerių metų retransliacijos šalyje apribojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mūsų televizijos kasdieną pila purvą ir visaip šmeižia Rusiją, jas galima visas šią minutę uždaryti.

hm

hm portretas
o dėl telia "eič by ou" (hbo) reklamos klausimo iškelti nenori? uoj ta komisija, grynai pagal užsakovų dūdelę..

Anonimas

Anonimas portretas
Darom referenduma
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių