Quantcast

LRTK prašymu „Google“ pašalino 13 adresų su neteisėtai patalpintu turiniu

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) prašymu iš „Google“ paieškos sistemos pašalinta 13 internetinių nuorodų su IP adresais, kuriais pasiekiamas neteisėtai viešai paskelbtas autorių teisių saugomas turinys.

„Vartotojai, bandantys ieškoti neteisėtai viešai paskelbto autorių teisių saugomo turinio pagal raktinius žodžius, „Google“ paieškos rezultatuose jo neras“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame komisijos pranešime.

Anot LRTK, pažymėtina, kad 13 interneto svetainių domenų vardai komisijos nurodymu buvo pašalinti iš „Google“ paieškos sistemos anksčiau, tačiau šių svetainių administratoriai, bandydami išvengti jiems taikomų ribojimų, sudarė galimybes vartotojams prisijungti prie interneto svetainių naudojant tik IP adresus be domenų vardų.

Pranešime nurodoma, jog iš „Google Play“ programėlių parduotuvės buvo pašalintos šešios programėlės, kurios pažeidė Lietuvos ir Europos Sąjungos teisės aktus bei „Play“ kūrėjų platinimo sutarties ir kūrėjų programų politiką. Tarp tokių programėlių – „Lime HD TV“ .

„LRTK patirtis rodo, kad interneto svetainių domenų vardų ir dabar jau pradėtas IP adresų šalinimas iš „Google“ paieškos sistemos yra itin veiksminga priemonė užkardant prieigą prie neteisėtai viešai paskelbto autorių teisių saugomo turinio“, – teigiama pranešime.

Komisijos teigimu, planuojama toliau bendradarbiauti su „Google“, siekiant kovoti su neteisėto turinio platinimu, kuris yra pasiekiamas per „Google Play“ programėles.


Šiame straipsnyje: googleLRTKneteisėtas turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu tai,

Idomu tai, portretas
kad nuo 14 androido,sitie sniukstinetojai jau reguliuos,kokias programeles mums naudoti irenginiuose! Ir gales isjungti "jiems netinkamas"!!! Va,kur "laisve",atsiprasant!

Visos

Visos portretas
diktaturos prasideda nuo cenzuros...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių