Quantcast

LRT vadovas A.Siaurusevičius jaučiasi auka

Trečiadienį Vilniaus 1-ajame apylinkės teismui nepavyko sutaikyti fotografo Irmanto Sidarevičiaus ir LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus.

Taikytis nesutiko

Į teismą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo I.Sidarevičius kreipėsi privataus kaltinimo tvarka. Jis teigė, kad pernai spalio 13-osios naktį neblaivaus A.Siaurusevičiaus buvo apstumdytas ir nesmarkiai sužalotas. „Jis mane pastūmė, durimis privėrė ranką, sudavė į veidą, bandė atimti fotoaparatą“, - savo skunde rašė fotografas.  Toks LRT direktoriaus poelgis I.Sidarevičiaus nuomone, turėtų būti traktuojamas kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, už kurį jis norėtų 80 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo.

Nors I.Sidarevičius buvo nusiteikęs taikytis su A.Siaurusevičiumi, su tuo nesutiko pats LRT vadovas. „Aš taip pat gavau policijos pareigūnų siūlymą kreiptis į teismą dėl man padarytų sužalojimų, kuriuos įrodo ir medikų pažymą. Aš nesikreipiau, tuo parodydamas aiškų ženklą. Kadangi į teismą kreipėsi mane sužalojęs asmuo, aš ginsiu savo teises pagal visus įstatymus“, - pareiškė A.Siaurusevičius.

Teismais grasina žurnalistams   

Nepavykus susitaikyti, skundą nagrinėjęs teisėjas Petras Karvelis nusprendė bylą nagrinėti baudžiamajame posėdyje. Liepos 3-iąją įvyksiančiame teismo posėdyje priešpriešinį kaltinimą žada pateikti ir LRT vadovas. „Jūs taip pat galite atsirasti kaltinamųjų pusėje“, - sprukdamas nuo žurnalistų prasitarė A.Siaurusevičius. Vėliau stabtelėjęs patikslino: „Tik tuos, kurie mane užpuolė. Tikrai bus atsakovu pakviestas I.Sideravičius ir kiti. Viskas bus pateikta ne jums, o teismui“.

Kokius konkrečius sužalojimus, patyrė A.Siaurusevičius, jis pasakyti taip ir nesugebėjo. Žurnalistams paklausus, koks buvo užpuolimas ir, ar tai žiniasklaidos atstovai jį laikė uždarę skydinėje penkias valandas, LRT direktorius pratarė vienintelį žodį: „taip“.

A.Siaurusevičius teigė atsimenantis visus rinkimų nakties įvykius, tačiau į klausimą, ar tą naktį buvęs blaivus, neatsakė.

Konfliktas viešbutyje

A.Siaurusevičius į nemalonų incidentą pateko spalio 13-osios naktį viešbutyje "Naujasis Vilnius", kur tuo metu buvo įsikūręs Socialdemokratų partijos rinkimų štabas.

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs, kaip manoma, neblaivus LRT vadovas sumaišė duris ir pateko į elektros skydinę, kur jį užklupo fotografas. Šiam ėmus fotografuoti, A.Siaurusevičius jį išstūmė pro duris. I.Sidarevičius, teigdamas, jog nukentėjo nuo LRT vadovo, į viešbutį iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą prašydamas patikrinti LRT vadovo girtumą.

LRT vadovas skydinėje užsidaręs praleido mažiausiai keturias su puse valandos užrėmęs duris, už kurių būriavosi žurnalistai, fotografai ir operatoriai. Pirmadienį apie 6 val. A.Siaurusevičius galiausiai išėjo iš patalpos. Jį pareigūnai nuvežė į sostinės pirmąjį policijos komisariatą, kur  alkoholio matuoklis parodė, kad LRT vadovas yra išgėręs (1,5 promilės alkoholio). I.Sideravičius buvo blaivus.

Nors iškart po incidento buvo kilę abejonių, ar A.Siaurusevičius toliau gali eiti savo pareigas, spalio 14 dieną LRT taryba nusprendė jam skirti tik griežtą papeikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių