Quantcast

Londone - išpuolis prieš Lietuvos ambasadą (papildyta 17:46)

Penktadienio rytą antifašistai surengė išpuolį prieš Lietuvos ambasadą Didžiojoje Britanijoje. Lietuvos diplomatinė atstovybė buvo apkabinėta plakatais.

Kaip skelbia tinklalapis indymedia.org.uk, šis išpuolis buvo nukreiptas prieš neofašistų suaktyvėjimą Baltijos šalyse. Tinklalapis nurodo, kad Vilniaus valdžia Kovo 11-ąją leido surengti neofašistų eiseną Lietuvos sostinėje Vilniuje, tačiau neleido surengti demonstracijų, nukreiptų prieš šią eiseną.

Kaip portalas jau rašė, prieštaringai vertinamas Lietuvių tautinis centras Nepriklausomybės dienos proga organizavo eitynes, kuriose dalyvavo skustagalviai, odines striukes vilkintys baikeriai. Vilniaus centre vykusiose eitynėse tąkart dalyvavo apie pusę tūkstančio žmonių.

Šįryt ant ambasados vartų buvo iškabintas didelis transparantas, ant kurio užrašas anglų kalba skelbė: „Gėda Lietuvai - neofašistinei, homofobinei, rasistinei valstybei“.

Ant diplomatinės atstovybės durų buvo priklijuoti keli plakatai lietuvių ir anglų kalbomis. Viename jų pavaizduotas Hitlerio naudotą svastiką stumiantis žmogus. Plakate angliškai užrašyta: „Kovok prieš fašizmą! Kovok prieš rasizmą!“

Kitame plakate vaizduojamas žmogus, primenantis Nepriklausomybės akto signatarą Romualdą Ozolą. Užraše lietuvių kalba užrašyta: „Neapsigaukime! Ne fašizmas, kai tai darome mes“. Priminsime, kad R.Ozolas dalyvavo skustagalvių Kovo 11-ąją surengtose eitynėse Vilniuje. Tuomet politikas portalą patikino, kad eitynėse dalyvaujantis jaunimas yra geras, o jis pats už eitynes prisiimantis visą atsakomybę.

Lietuvos ambasados Londone darbuotojai išpuolio prieš ambasadą kol kas nekomentuoja. Portalui paskambinus į ambasadą, telefonu atsiliepusi moteris nurodė, kad šiuo metu nėra ministrės patarėjos Janės Hanel, kuri vienintelė galinti apie įvykį daugiau papasakoti. Pasiūlyta į Lietuvos diplomatinę atstovybę paskambinti po kelių valandų.


Šiame straipsnyje: išpuolisambasada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių