Quantcast

Ministerija: lituanistinės mokyklos užsienyje turėtų tapti Lietuvos švietimo dalimi

  • Teksto dydis:

Po visą pasaulį išsibarsčiusios beveik pustrečio šimto lituanistinių mokyklų ilgainiui turėtų taptų integralia Lietuvos švietimo dalimi, sako Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pasak ministrės, Lietuva kelerius metus kuria užsienio lietuvių ir užsieniečių lietuvių kalbos pasiekimų vertinimo sistemą.

Šiemet kovo pabaigoje 14–17 metų mokiniai ir suaugusieji nuotoliniu būdu laikys lietuvių kalbos mokėjimo lygio nustatymo egzaminą ir gaus ministro patvirtintą pažymėjimą.

„Toks pažymėjimas leis sklandžiau integruotis jiems grįžus į Lietuvą, o mokytojams bus paprasčiau suprasti, kokio lygio yra vaiko lietuvių kalbos žinios“, – pranešime sakė J. Šiugždinienė.  

Užsienio šalyse veikia 245 lituanistinės mokyklos, kuriose mokosi apie 11,7 tūkst. užsienio lietuvių vaikų, dirba apie 1,2 tūkst. mokytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Ar Lietuva tokia turtinga? Negana to, kad cia isleidzia i mokslus, paruosia pilnaverciam gyvenimui ir turi nusigrezusius nuo Lietuvos, isvykusius ieskoti geresnio gyvenimo.. dar jais rupintis? Gal reiktu pradeti rupintis, kad cia butu geriau ir nenoretu niekas Lietuvos palikti? Panasu i rinkiminia propoganda..

Pensininkas

Pensininkas portretas
Lietuviu kalba ir paprociais, tradicijomis reikia rupintis ne tik uzsienyje, bet jau ir Lietuvoje..! siomis dienomis mes verdam ukrainietiskus barsciu, per tv mokina gaminti ukrainietiskus patiekalus, visur ukrainietiskos veliavos, liko tik ismokti ju kalba.. Estija taip pat priima ukrainos karo pabegelius, bet praso gerbti ju tradicijas, veliava ir kitka, nes visa tai yra duodama ju vaiku, senoliu ir kitu zmoniu saskaita. Gerbiu ir uzjauciu Ukrainos tauta, bet norisi siek tiek ju supratimo..

Reikia naikint rusiškas mokyklas

Reikia naikint rusiškas mokyklas portretas
O lėšas skirti lituanistiniam ugdymui, nes dabar viskas iškreipta. Palaikom fašisyinės rusijos kultūrą už mūsų pinigus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių