Quantcast

Link savaitgalio orai subjurs: draskysis smarkus vėjas, prapliups lietus

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje numatomos stiprios orų permainos – įsismarkaus vėjas, prapliups lietus, o temperatūra šoktels aukštyn. Visgi, šilumos šuolis bus labai trumpas ir nuo penktadienio jau palaipsniui vės.

Artimiausios dienos bus itin vėjuotos. Derėtų pasisaugoti ir ne tik nestatyti automobilių greta medžių, bet ir vengti vaikštinėti greta jų, kad dėl smarkaus vėjo lūžusios šakos nesužeistų. Taip pat verta patikrinti ar kieme nėra daiktų, kuriuos vėjas galėtų pakelti ir nunešti, taip pridarydamas žalos ir jums, ir kitiems. Atidesni turėtų būti ir vairuotojai, kuriems pavojų gali kelti ne tik stiprus šoninis vėjas, bet ir kelyje galimai pasitaikysiančios kliūtys – lūžusios medžių šakos ar nuvirtę medžiai.

Šiandien bus debesuota, kai kur galimi nedideli pragiedrėjimai. Daugelyje vietovių protarpiais palis. Po pietų stiprės pietų, pietvakarių krypties vėjas, ypač vakare. Daug kur gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę, tačiau dar stipresni jie bus šalies vakaruose ir prie jūros, kur atitinkamai sieks 22–25 ir 25–29 ar net daugiau metrų per sekundę. Nepaisant smarkaus vėjo ir kritulių, diena šiandien bus šilta. Vilniuje, Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 14, Kaune ir Panevėžyje iki 15 laipsnių.

Penktadienio naktis taip pat bus nerami, vėjas siautės ir toliau, išsilaikys labai panašūs gūsiai. Vyraus nepastovus debesuotumas, daug kur palis. Temperatūra svyruos tarp 4–9 laipsnių šilumos. Dienos metu vėjo gūsiai dar sieks 15–20, prie jūros 20–23 metrus per sekundę. Vietomis numatomi pragiedrėjimai, mažesnė kritulių tikimybė vyraus pietiniuose, pietrytiniuose šalies rajonuose, o dažniau palis pajūryje, Žemaitijoje, šiaurinėse šalies vietovėse. Temperatūra jau taip aukštai nekils kaip ketvirtadienį. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 9, Šiauliuose iki 8 laipsnių. Kaune ir Klaipėdoje bus apie 10 laipsnių šilumos.

Šeštadienį vyraus jau kiek ramesnis ir žvarbesnis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Debesuotumas bus nepastovus, tad vietomis galimi pragiedruliai, o kritulių dar sulauks daugelis šalies vietovių, kai kur gali įsimaišyti ir šlapių snaigių. Naktį teliks 1–5, pajūryje 6–8 laipsniai šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Klaipėdoje oras šils iki 9, Kaune iki 10 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 8 laipsnius šilumos.

Sekmadienį atvės dar labiau, kritulių bus mažiau, kai kurios vietovės jų jau nesulauks. Pūs silpnesnis šiaurės vakarų krypties vėjas, prie jūros jis bus permainingos krypties. Nakties ir ryto valandomis derėtų pasisaugoti keliuose, nes vietomis dangos gali būti slidžios. Temperatūra sieks 0–3, pajūryje 5 laipsnius šilumos. Dienos metu oras šilti neskubės. Vilniuje bus apie 5, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 6 laipsnius šilumos. Kaune oras šils iki 7, Klaipėdoje iki 8 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, kitos savaitės pradžioje žymesnių kritulių nenumatoma, pro debesis dažniau pažvelgs saulė. Naktys bus žvarbios, tačiau dienomis temperatūra pakils kiek aukščiau nei sekmadienį.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių