Quantcast

Šeimų maršo organizatoriai vėl surengė protestą: reiškia nepasitenkinimą nelegaliais migrantais

  • Teksto dydis:

„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai sekmadienį susirinko į protestą Lietuvos pasienyje ir čia reiškia nepasitenkinimą nelegaliais migrantais. 

„Lietuvos šeimų sąjūdis“ skelbia, kad šia protesto akcija nori „apsaugoti valstybės sieną“.

„Atvykome čia, kad sustabdytume nelegalius imigrantus“, – tiesioginėje transliacijoje teigė dalyviai.

„Akivaizdžiai matome, kaip pastaruoju metu vyksta invazija į Lietuvos valstybę, koordinuotai vykdant nelegalių imigrantų perkėlimą į Lietuvą, jų apgyvendinimą, pritariant valdžiai ir priešinantis vietos gyventojams, kurie, deja, neturi tiek pajėgumų patys, kad apgintų visos Lietuvos interesą gyventi savų žmonių apsuptyje ir saugioje aplinkoje. Jų perkėlimas nuo pasienio į Lietuvos gilumą vykdomas koordinuotomis valdžios pastangomis – nei kariuomenei, nei pasienio tarnybai nieko nedarant, kad būtų užkardytas neteisėtas Lietuvos valstybinės sienos kirtimas“, – sakoma dar anksčiau paskelbtame „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ pranešime.

„Lietuvos šeimų sąjūdis“ reikalauja, kad sekmadienį į pasienio ruožus atvyktų vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, pasienio apsaugos užkardos viršininkas, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

„Pagrindiniai šios akcijos reikalavimai Vyriausybei: nedelsiant atlaisvinti užimtas Lietuvos rajonų mokyklas, o jas užėmusius nelegalus deportuoti į jų kilmės šalis“, – skelbia organizatoriai.

Portalas sekmadienio rytą jau skelbė, kad nuo šeštadienio ryto iki sekmadienio ryto pasieniečiai sulaikė 57 iš Baltarusijos neteisėtai sieną su Baltarusija kirtusius migrantus, 

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), daugiau kaip pusė jų pareigūnams įkliuvo Aleksandro Barausko užkardos pareigūnams prie sienos Varėnos rajone.

Jau penktą parą iš eilės neteisėtai sieną kirtusių migrantų skaičius neviršijo šimto.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1634 migrantai, ženkliai daugiau nei pernai.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka. Minskas tvirtina, kad migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdo dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų.

Lietuvos vyriausybė dėl padėties yra paskelbusi ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Didelis ačiu šeimos maršui butume vyke bet per vėlai sužinojome PAGARBA TAUTIEČIAM

JONAS

JONAS portretas
Pagarba šeimu maršui GELBĖKIT LIETUVA NE TIEK NUO TU JUODČKIU KIEK NUO TOS VAGIU VALDŽIOS JEI NE GABRIO LIEŽUVIS TAI TOKIU PROBLEMU NETURĖTUME NEI KLAIPĖDOJE NEI DRUSKININKUOSE NEI PASIENIJE DIDELIS AČIU LUKAŠENKAI KAD JIS MUS TIEK METU SAUGOJO JUK TVOROS KAIP IR VISAI NEBUVO TAI TYČIA APDERGĖ LUKAŠENKA MUSU TIE IŠPEROIS TAUTOS VAGYS KAD EITU JUODČKIAI TAI KERŠTAS LANSBERGO IR TUOJ ŽYDA IŠ BRIUSELIO PASIKVIETĖ NAUSĖDA KAD PINIGU ŠIMONĖS ŠAIKAI GAUTU

natalija to Labas

natalija  to Labas portretas
Labas šudo gabale ka čia bukagalvi prikurei net skaityti gėda nuo kada mums giminingi ukrai ir baltarusiai TAI YRA ATSKIROS TAUTOS TIK UKRAINIEČIAI GRYNAI KALBA IŠKREIPTA RUSU KALBA uŽTAI UKRAINIEČIU KALBA LABAI NEGRAŽI IR BJAUREI SKAMBA TAI TAUTA SUSIKURUSI RUSIJOS PAKRAŠTYJE IR PERDIRBUSI RUSU KALBA UŽTAI IR YRA U KRAJA RASII IR KURĖSI JIE PIRMI NUO BANDEROVSU TAI YRA BANDITU ŠAIKU RUSIJOS PAKRAŠTYJE PO TO PASIVADINO UKRAJINA
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių