Quantcast

Lietuvos policijos generalinis komisaras lankėsi Kyjive: išgirdo ukrainiečių padėką

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija nuo pat karo pradžios visapusiškai remia Ukrainą, o policijos generalinis komisaras Renatas Požėla trečiadienį Kyjive susitiko su Ukrainos policijos vadovu.

Susitikimo akimirkomis socialiniame tinke pasidalijo Ukrainos policijos vadas Igoris Klimenko.

„Vasario 24-ąją, pirmąją Rusijos invazijos į Ukrainą dieną, į mane kreipėsi Lietuvos Respublikos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. Ir iš karto paklausė, kaip jie galėtų mums padėti. Lietuvos policija nuo pirmųjų dienų visapusiškai remia ir teikia mums humanitarinę pagalbą.

Šiandien ponas Požėla atvyko į Kyjivą ir pagaliau susitikome asmeniškai. Ilgai kalbėjomės apie karą, Ukrainos policijos darbą tokiomis sąlygomis ir milijonų sugadintus likimus“, – apie pagaliau įvykusį asmenišką susitikimą su kolega iš Lietuvos rašo Ukrainos policijos vadovas.

Pasak I. Klimenko, Ukraina ir Lietuva turi bendrą neadekvatų kaimyną, kuris šiandien Ukrainos žemėje platina karo marą. Ir, anot pareigūno, visi puikiai žino apie egzistuojančias grėsmes.

„Facebook“ paskyros nuotr.

„Pasakiau ponui Požėlai, kad Ukrainos policijos pareigūnai dabar įgyja precedento neturinčios darbo patirties. Tai karo nusikaltimų dokumentacija ir tyrimas, kolaborantų atskleidimas, žmonių evakavimas iš nuolatinio masinio apšaudymo zonų... Ar to norėjome? Ne, ne. Bet mes išmokome dirbti tokiomis sąlygomis. Ir kovoti taip pat“, – apie karo metu įgyjamą naują policijos pareigūnų patirtį rašo Ukrainos pareigūnas.

Taip pat Ukrainos policijos vadas I. Klimenko padėkojo Lietuvos policijai už bendradarbiavimą, rūpestį ir pagalbą.

„Ačiū kolegoms Lietuvos policijai už bendradarbiavimą, rūpestį ir pagalbą. Tikri draugai ir jų pagalba visada buvo labai vertinama“, – padėkos žodžius rašė I. Klimenko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių