Quantcast

Lietuvos pirmininkavimas ES laikomas labai sėkmingu

  • Teksto dydis:

Jeigu būtų buvusi pasirašyta Asociacijos sutartis su Ukraina, pusmetį trukęs Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai būtų buvęs vadinamas tobulu. O dabar - tiesiog labai sėkmingu, rašo "Verslo žinios".

"Esame patenkinti savo pirmininkavimu, nes įvykdėme visas iškeltas užduotis, suderėjome viską, ką turėjome suderėti. Pokalbiuose su ES vadovais girdžiu, kad mus vertina labai pozityviai", - sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė dabar rengia ataskaitą apie pirmininkaujant pasiektus rezultatus ir ją pateiks sausio viduryje Strasbūre vyksiančioje Europos Parlamento (EP) plenarinėje sesijoje.

"ES Tarybos sekretoriate mums visai rimtai sakė: „Žinome, kad laukiate pirmininkavimo pabaigos, bet mes tikrai nelaukiame." Jie norėtų, kad pirmininkautume ilgiau. Matyt, patiko..." - sakė Lietuvos nuolatinis atstovas prie ES, ambasadorius Raimundas Karoblis.

Jo teigimu, dėl objektyvių priežasčių Lietuvai teko beveik trigubai didesnis pirmininkavimo krūvis nei paprastai. Pasak R.Karoblio, buvo ir susipliekimo su Europos Komisija kai kuriais klausimais, teko išgirsti kaltinimų, kad kai kuriais klausimais proteguojami atskirų valstybių interesai, neišlaikomas neutralumas. Ir vis dėlto viską padarėme gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių