Quantcast

Lietuvos mokykloms užsienyje – skaityklės su žymiausių lietuvių autorių kūriniais

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerija dovanoja užsienio bendrojo ugdymo lietuviškoms mokykloms elektronines skaitykles su jose įdėtais lietuvių  ir visuotinės literatūros  kūriniais. Mokiniai galės skaityti K. Donelaičio, Maironio, J. Biliūno, M. Martinaičio, kitų klasikų ir šiuolaikinių autorių kūrinius. Ateityje numatyta papildyti naujais kūriniais.

Pasak švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, užsienyje veikiančios lietuviškos mokyklos padeda ten besimokantiems vaikams  perimti  pamatines tautos vertybes, puoselėti lietuviškąją tapatybę, mokytis kalbos, pažinti Lietuvos kultūrą ir istoriją, todėl svarbu palaikyti jų prasmingą veiklą, kad užsienyje gyvenantys vaikai išsaugotų tvirtą ryšį su Lietuva.

Gegužės 22 d. švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis skaitykles  įteiks Vasario 16-osios gimnazijai Vokietijoje. Kancleris taip pat dalyvaus šios gimnazijos kuratorijos  posėdyje.

Elektronines skaitykles jau gavo lietuviškos mokyklos Lenkijoje, Rygoje ir Maskvoje. 

Ministerija užsienyje veikiančioms bendrojo ugdymo mokykloms taip pat yra dovanojusi vertingų lietuviškų knygų komplektų, kuriuos sudaro lietuvių literatūros, visuotinės literatūros klasikos kūriniai, knygos apie Lietuvos istoriją.
Ateityje planuojama mokyklų, kuriose mokosi lietuviai, bibliotekoms dovanoti grožinės, istorinės literatūros, enciklopedijų ir kt. lietuviškų knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių