Quantcast

Lietuvos, Lenkijos parlamentų vadovai svarsto, kaip reaguoti dėl Rusijos grąžinimo į ETPA

Lietuvos ir Lenkijos parlamentų vadovai šeštadienio vakarą aptarė, kaip regiono šalims reaguoti dėl sprendimo sugrąžinti Rusiją į Europos Tarybos parlamentarų forumą.

„Su Senato pirmininku kalbėjome apie tai, kad reikėtų šitą klausimą svarstyti ir turbūt Varšuvoje tokia iniciatyva atsiras, kad sukviestumėme visas šalis, kurios sutinka su tuo, kad Ukraina yra okupuota ir yra susijaudinę dėl Rusijos grąžinimo“, – BNS Liubline sekmadienį sakė Lietuvos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Tai manau, kad tas procesas tęsis ir vasaros pabaigoje galėtume matyti tam tikrus rezultatus“, – pridūrė jis.

Lenkijos Senato pirmininkas Stanislawas Karczewskis (Stanislavas Karčevskis) teigė, kad regiono šalys yra „sujaudintos šios situacijos“ ir turėtų priimti bendrą nuomonę dėl Rusijos grąžinimo.

V. Pranckietis tvirtino, kad politikai svarstys įvarius galimus scenarijus, įskaitant ir pačių jų narystės suspendavimą Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje.

„Bet tai neturi būti sprendimas ekspromtu, tai turi būti apsvarstyta, turi būti paruošti klausimai, išdiskutuoti ir tada priimti sprendimai“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Šią savaitę Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja sutiko leisti sugrįžti Rusijos įstatymų leidėjams, kad šalis neišstotų iš šios žmogaus teises ginančios organizacijos. Balsavimo teisės iš Rusijos buvo atimtos prieš penkerius metus dėl Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos.

Vis dėlto daug Vidurio ir Rytų Europos šalių teigia, jog Maskvai palankus žingsnis siunčia pasauliui netinkamą signalą, nes Rusija nepadarė nieko, kad nusipelnytų sankcijų atšaukimo.

Po sprendimo grąžinti Rusiją Lietuvos ir dar šešių šalių atstovai paliko Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos posėdžių salę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Nėra ką svarstyti. Reikia daryti tai ką darė iki šiol: t.y. lieti tulžį, loti ir povokuoti Rusiją. Daugiau nieko nabagai ir rusofobai padaryti negali, per silpnos kinkos ir bailiai.

na taip

na taip portretas
Lietuvos beveisiai lojikai dabar gali užsireaguoti negyvai :D)

pasikviekit xoxolu ,,Pusy RIOT,,,

pasikviekit  xoxolu  ,,Pusy RIOT,,, portretas
ir visi kartu sustoje parlamentarai nuogas siknas atsuke y ETPA langus visiems rodykit ......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių