Quantcast

Lietuvos krizių valdymo modelis pristatytas Baltijos šalių vyriausybinėms institucijoms

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių vyriausybių centrinių institucijų susitikime Rygoje  pirmadienį pristatytas naujasis Lietuvos krizių valdymo modelis, pranešė Vyriausybės kanceliarijos spaudos tarnyba.

Latvijos sostinėje taip pat buvo aptarti kovos su dezinformacija ir socialinių tinklų turinio moderavimo klausimai Rusijos vykdomo karo Ukrainoje kontekste.  

Vyriausybės kanclerės Giedrės Balčytytės teigimu, Baltijos regionas susiduria su bendromis grėsmėmis ir iššūkiais, todėl valstybių bendradarbiavimas, dalijimasis patirtimi ir veikimas kartu srityse, kuriose išvien galima nuveikti daugiau, yra savaime suprantamas ir siektinas.

Naująjį Lietuvos krizių valdymo modelį ir nuo šių metų veikti pradėjusį Nacionalinį krizių valdymo centrą pristatė jo vadovas Vilmantas Vitkauskas, o diskusijoje apie dezinformacijos užkardymo ir demokratinių visuomenių atsparumo ugdymą premjerės Rimantas Žylius pristatė praėjusiais metais Lietuvoje įgyvendintus pokyčius duomenų valdymo srityje.  

Aptartas ir socialinių tinklų platformų turinio moderavimas klausimas Rusijos karo Ukrainoje kontekste – vartotojų pastebimi dažni ir nepagrįsti įrašų blokavimo ar profilio apribojimų atvejai.

Dėl jų Vyriausybės kanceliarija, bendradarbiaudama su Debunk.org komanda, inicijavo diskusiją su kompanijos „Meta“ atstovais ieškant sprendimų šiai padėčiai spręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netvarka \\\\\.../////

Netvarka  \\\\\...///// portretas
nematau nei ped,nei ukr vėliavų.___Velniava.

Visos

Visos portretas
Krizes daromos dirbtinai jos vienos neateina jas atveda aukstai sedintys ,kuriems jos labai naudingos .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių