Quantcast

Lietuvos karo akademijoje mokslus pradėjo per 220 kariūnų

Šiais metais vienintelėje Lietuvoje universitetinėje karininkus rengiančioje aukštojoje mokykloje, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, studijuos 222 kariūnai, iš jų - 69 pirmakursiai.

Iškilmingame Mokslo ir žinių dienos minėjime sveikindamas akademijos kariūnus krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pažymėjo, kad Lietuvos karo akademija tęsia garbingas prieškario Karo mokyklos tradicijas, Lietuvos kariuomenei rengdama karininkus.

„Tai yra labai svarbi užduotis, nes karininkas yra kartu lyderis ir vadas, kuris turi motyvuoti, sutelkti ir iki galo įgyvendinti jam skirtą užduotį. Džiugu, kad šiais metais turime rekordinį - beveik 70 - į akademiją įstojusiųjų pirmakursių, kurie pasirinko garbingą karininko profesiją, skaičių", - pabrėžė ministras.

Akademijos kariūnus ir visą jos bendruomenę pasveikino ir Karo akademijos viršininkas pulkininkas Juozas Kačergius.

Naujų mokslo metų proga šventinėje rikiuotėje taip pat dalyvavo krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Raimundas Vaikšnoras, Ordinariato apaštalinis administratorius ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

Susirinkusiesiems buvo perskaitytas prezidento Gitano Nausėdos sveikinimas, kuriame jis visiems linkėjo pažinimo ir valstybės kūrimo kelionėje ryžto augti ir tobulėti.

Šiais metais į akademiją priimti jaunuoliai jau nuo liepos Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje išėjo Bazinį kariūno kursą - pagrindinį karinį parengimą. Čia jie įgijo karybos žinių ir praktinių įgūdžių, kuriuos vėliau tobulins, tęsdami studijas Karo akademijoje.

2019-2020 mokslo metais akademijoje kariūnai studijuos pagal penkias bakalauro studijų programas: Gynybos technologijų vadybos, Nacionalinio saugumo ir gynybos, Tarptautinių santykių, Gynybos ir saugumo institucijų valdymo, Moderniųjų gynybos technologijų vadybos.

Taip pat Karo akademijoje studijas tęs 107 pirmosios ir antrosios pakopų ištęstinių studijų studentai, 9 doktorantai.

Kariūnai, baigę Karo akademiją, įgyja aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir pirmąjį karininko (leitenanto) laipsnį. Visi absolventai, įgyvendinę jiems keliamus reikalavimus, kviečiami į profesinę karo tarnybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių