Quantcast

Lietuvos kariuomenės instruktoriai pradėjo Ukrainos karių mokymo misiją

  • Teksto dydis:

Gegužės 7 d. Tarptautiniame taikos palaikymo mokymo centre Javorivo (Yavoriv) poligone Ukrainos karių mokymo misiją (angl. JMTG-U) pradėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių instruktorių pamaina.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai pakeitė šioje Ukrainos karių rengimo misijoje dviejų mėnesių rotaciją baigusius Karaliaus Mindaugo husarų bataliono karius. Lietuvos karių instruktorių pamainą sudaro 16 profesinės karo tarnybos karių ir karių savanorių. Grupei vadovauja majoras Donatas Antanevičius.

„Svarbiausia, kad Lietuvos kariai instruktoriai pateisintų mokymo misijos partnerių ir pačių ukrainiečių karių lūkesčius. Ukrainiečiams, kurie po pasirengimo, tikėtina, vėl sugrįš į kovos lauką, norėčiau palinkėti užsidegimo ir motyvacijos kovinio rengimo pratybose“, – sakė ceremonijoje Ukrainoje dalyvavęs Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Darius Vaicikauskas.

„Mes ypač vertiname JAV, Kanados ir Lietuvos karių indėlį, prisidedant prie mūsų karių rengimo, perduodant mums kovinę NATO patirtį, kurią jie įgijo tarptautinėse taikos palaikymo operacijose visame pasaulyje. Mūsų vieneto kariai yra įgiję nemažai kovinės patirties Antiteroristinėje operacijoje Rytų Ukrainoje. Tikiu, kad šiuose pratybose mes ne tik mokysimės, bet ir dalysimės patirtimi su savo partneriais ir tai bus abipusiai naudinga“, – sakė Ukrainos kariuomenės 72 mechanizuotosios pėstininkų brigados 1-ojo mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas plk. ltn. Aleksandras Vdovichenko.

Ši, Krašto apsaugos savanorių pajėgų pagrindu sudaryta karių grupė, yra jau penktoji Lietuvos karinių instruktorių pamaina, prisidedanti prie Ukrainos karių rengimo. Kariai Ukrainoje, kartu su JAV ir Kanados kariais vykdo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rengimą, organizuoja individualias ir kolektyvines pratybas, pagal NATO standartus moko ukrainiečius operacijų planavimo ir valdymo procedūrų.

Lietuvos kariuomenės indėlis į JAV vykdomą Ukrainos kariuomenės rengimo programą yra dalis teikiamos paramos rengiant Ukrainos karius. Ukrainos kariai yra kviečiami dalyvauti įvairiuose Lietuvoje kariuomenės mokymo įstaigose vykstančiuose kursuose, kartu su kitomis Baltijos valstybėmis Lietuva finansuoja Ukrainos karininkų mokymus Baltijos gynybos koledže Tartu, Estijoje.

Praėjusiais metais dvi Lietuvos instruktorių pamainos Ukrainoje padėjo rengti Ukrainos nacionalinės gvardijos karius, o nuo lapkričio mėnesio Lietuvos kariai kartu su sąjungininkais pradėjo rengti reguliarios kariuomenės padalinius. Praėjusiais metais taip pat ir Lietuvos kariuomenės paramedikai drauge su amerikiečiais prisidėjo rengdami Ukrainos kariuomenės kolegas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

agentas

agentas portretas
Sprendžiant pagal pirmus tris komentarus, tai viskas gerai yra. Kitaip tų komentarų nebūtų .

Antanas

Antanas portretas
Tai aisku musu marionetes vaziuos, kas gi daugiau...

fufaika fufaika

fufaika fufaika portretas
lietuvei afgane su motociklais gaude dusmanus,.)tegul su motociklo pabando DONECKE pavazinet pagaudit teroristus,is kart Joblins .)su RPG.)granatsvaizdziu,ukraina turejo tankus,aviacija,artilerija,raketas TOCKA-U -raketas grad,ir dar iki siol nesugeba isvalit DONECKA no teroristu,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių