Quantcast

Lietuvos karinis atstovas NATO: didesnį nerimą nei Ukrainos situacija kelia Baltarusija

  • Teksto dydis:

Didesnį nerimą Lietuvai kelia ne tai, kas dar gali įvykti Ukrainoje, bet tai, kas jau vyksta Baltarusijoje, sako Lietuvos karinis atstovas NATO brigados generolas Remigijus Baltrėnas.

Lietuvos karinis atstovas NATO interviu LRT sakė, kad kelis kartus didesni pajėgumai Baltarusijoje rodo, jog „įtampos židinys persikėlė arčiau“, todėl Lietuva turėtų būti dar budresnė.

„Jeigu būčiau pasakęs, kad galime būti visiškai ramūs, turbūt meluočiau ir tai nėra labai gerai. Grįžtu prie Baltarusijos faktoriaus – tai didžiulis pasikeitimas saugumo regione ir būtent tai kelia nerimą dėl to, kas vyksta ir kas vyks ateityje“, – interviu teigė R. Baltrėnas.

Jis taip pat teigė, kad Rusijai pademonstravus jėgą ir vis dėlto įsiveržus į Ukrainą, Aljansas nedelsiant atsiųstų dar daugiau pajėgų ir ginkluotės į regioną, tačiau tai nereiškia, kad pajėgos būtų dislokuotos būtent Lietuvoje, nes NATO žvelgia į saugumą visame Rytų regiono flange.

Jeigu būčiau pasakęs, kad galime būti visiškai ramūs, turbūt meluočiau ir tai nėra labai gerai.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas.

Be to, pastaruoju metu Rusijos kariuomenės pajėgos permetamos į ES kaimynystėje esančią Baltarusiją – esą planuojamoms bendroms pratyboms.

Didėjant įtampai dėl Rusijos pajėgų telkimo, NATO į rytinį sparną pasiuntė daugiau pajėgų: karinių laivų, naikintuvų, taip pat paskelbė padidintą pajėgų parengtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žmogus, sią naktį atvaziavęs is Rusijos į Baltarusiją , patvirtino matęs anapus sienos karinės technikos kolonas, traukiancias link Baltarusijos naktimis. Taciau Baltarusijoj nematė nieko.

Aš portretas
Reikia nukreipti dėmesį nuo vidinio bardako.

Rus

Rus portretas
Juk patys ožiai prisišauke prie Lietuvos sienos rusu kariuomene, o dabar kuo kniaukti ka norejo ta gavo bus beda ožiai ir tevu gina priešakyje su dviem ožiais.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių