Quantcast

Lietuvos ir Belgijos kariuomenių vadai aptarė karinį bendradarbiavimą, NATO veiklą

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys ir šalyje viešintis Belgijos kariuomenės vadas Michelis Hofmanas (Mišelis Hofmanas) trečiadienį aptarė šalių karinį bendradarbiavimą, NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės veiklą, pratybas ir ateities planus.

„Susitikimo metu kalbėjomės apie saugumo situaciją, galimus bendrus projektus, aktualius iššūkius, kylančius skiepijant karius ir kovojant su propaganda. Padėkojau Belgijos kariuomenės vadui už siunčiamus karinius sausumos ir oro pajėgumus, kurie stiprina karinį atgrasymą Lietuvoje“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas V. Rupšys.

„Nuoširdžiai tikiu, kad nauda abipusė, nes Belgijos kariams tai galimybė tobulinti karinius įgūdžius ir pažinti mūsų šalį. Jie yra savotiški mūsų šalies ambasadoriai. Grįžę į namus, papasakoja apie Lietuvos kultūrą ir ypatybes. Kai kurie atvyksta čia su šeimomis,“ – teigė jis.

Anot KAM, Belgijos kariuomenės vadas savo ruožtu pasidžiaugė ilga bendradarbiavimo su Lietuva gynybos srityje istorija. Jis dėkojo už galimybę Belgijos kariams treniruotis ir veikti kitoje aplinkoje, taip stiprinant karių įgūdžius ir keliant moralę.

Dvišalis kariuomenės vadų susitikimas yra Belgijos krašto apsaugos vadovybės vizito dalis.

Belgijos gynybos ministrė Ludivine Dedonder (Liudivinė Dedonder) ir M. Hofmanas atvyko aplankyti NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje dislokuotų savo karių.

Ministerijos teigimu, Lietuvos ir Belgijos bendradarbiavimas gynybos srityje vykdomas įvairiose srityse. Ypač aktyvus NATO pajėgumų stiprinimas Baltijos regione.

Belgija yra aktyvi NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse dalyvė ir buvo pirmoji NATO valstybė, kuri vykdė šią operaciją 2004-aisiais, Lietuvai tapus Aljanso nare.

Iki šiol Belgijos kariai Šiauliuose oro policijos misiją vykdė šešis kartus.

Nuo 2017-ųjų Belgija dalyvauja NATO Priešakinių pajėgų bataliono misijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių