Quantcast

Lietuvoje rengiamas ketvirtasis „atliekų kultūros“ egzaminas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvoje rengiamas ketvirtasis „atliekų kultūros“ egzaminas.

Norintieji interneto svetainėje egzaminas.atliekukultura.lt testo forma galės pasitikrinti savo žinias apie atliekų prevenciją, tvarkymą, rūšiavimą ir jų perdirbimą.

Egzamino dalyviai bus suskirstyti į amžiaus grupes, o atsakymams į klausimus turės 45 minutes. 

Ketvirtus metus egzaminą organizuojančio Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro vadovas ir projekto sumanytojas Tomas Vaitkevičius teigia, kad visi pokyčiai prasideda nuo žinių.

„Mūsų tikslas – ne tik dar kartą priminti apie aplinkosaugos ar žiedinės ekonomikos svarbą, bet ir padėti gyventojams suprasti pamatinius dalykus – atsakyti į klausimą kokią naudą tai teikia. Juk visi žinome – stiklą reikia mesti į stiklo konteinerį, o popierių rūšiuoti su popieriumi, tačiau labai svarbu suvokti kodėl turime tai daryti. Kai žinosime atsakymus į esminius klausimus, tuomet ir atliekų rūšiavimas ar atsakingas vartojimas taps savaime suprantamu, prasmingu ir aiškų tikslą turinčiu įpročiu“, – sakė T. Vaitkevičius.

Per trejus metus „atliekų kultūros“ egzamine sudalyvavo kelios dešimtys tūkstančių gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nulis

Nulis  portretas
O kada bus valdziasmirdziu biudžetininku rusevimas? Pagal naują zakona jie jau atliekos. Oi nesusigyvena žmonės su 2o23 niekaip
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių