Quantcast

Lietuvoje pradėta prekiauti savomis braškėmis: kainos šokiruoja pirkėjus

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pradėta prekiauti savomis braškėmis. Uogų rinkimas šiltnamiuose dar tik įsibėgėja, o kaina, pasak pirkėjų, itin aukšta. Kilogramas pirmųjų lietuviškų braškių kainuoja dešimt eurų. Tačiau augintojai atkerta, kad tokios kainos buvo ir pernai, ir užpernai, o šiemet galėjo būti kaip tik aukštesnės, nes viskas brangsta, o ir lietūs braškes pūdo net šiltnamiuose, praneša LNK.

Braškė – greitai valgoma uoga, todėl augintojams reikia skubiai parduoti. Ne turgus, o šalikelė braškių prekybai – vieta, kuri pasiteisina. Braškių vaizdas traukia akį, o pirkėjai tikrai stoja, nors važiavo ne uogų, o turėdami kitų reikalų.

Rokiškietė pirkėja Rasa priekabi braškėms dėl to, kad savo vasaras buvo pardavusi braškynuose Danijoje. Uogų pasiilgusi, bet kainos šokiruoja. Kilogramas – dešimt eurų. Uogų nori, bet dėl kainos neperka ir rokiškietė Gailutė.

Yra, kas sako, kad brangu, bet žmonės perka. Ir grįžtančių yra labai daug.

Tačiau braškių prekeiviai į derybas nesileidžia. Jie tikina, kad kaina – kaip pernai ir užpernai, tik perkantys įsivaizduoja kitaip. „Penki eurai pusė kilogramo. Yra, kas sako, kad brangu, bet žmonės perka. Ir grįžtančių yra labai daug“, – sako viena iš braškių pardavėjų.

Kai dieną prekyba, braškių šiltnamiai tušti. Braškės skinamos prieš saulės patekėjimą. „Ir pačiai braškei geriau, kol ją vėsesnę nuskini, ilgiau stovi“, – aiškina braškių augintojas Andrius Dilinda.

Pirmos uogos pradėtos rinkti prieš mažiau nei savaitę. Lietūs padarė žalos ir čia. „Šlapia, priteka nuo žemės tas vanduo. Ir pūva daug braškių“, – sako A. Dilinda.

Dėl braškių kainos ūkininkui pikta. Nors uogų auginimas esą pabrango, bet kaina nesikeitė. Reikėjo braškes šiemet branginti. Tik kas tuomet pirks?

„Ir pernai dešimt eurų buvo, ir užpernai buvo. Aš šiemet galvojau, kad bus mažiausiai dvylika, bet visi pardavinėja po dešimt, tai ir aš po dešimt“, – teigia braškių augintojas.

Pirmosios braškės iš šiltnamių baigsis apie birželio vidurį ar pabaigą. Tuomet dėmesį perims lauko uogos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O taip

O taip portretas
Ir be braškių yra vitaminų šaltinių.Neperku niekada ,tai kas brangu.Valgikyte darzoves,ju yra įvairių.Vitaminu ne ką mačiau yra,nebutinai braškes valgyti.Geriausias vitaminas yra obuolys,suvalgikite viena obuolį kas dieną, nežinosite ką reiške sirgti.Žinoma jeigu rūkote ,gerete,rezultatas ne toks bus.Bet obuolys,pienas yra priešnuodis.nepamirškite.Arbata žalia , juoda padeda virškinti, žalia turi dar ir kitą gerą poveikį. Taip kad nenusiminkite ,tegul lobsta braškių augintojai ,mes nenumirsime, jeigu nenusipirksine braškių.

4

4  portretas
Parsiduoda ir skanesnės braškės negu lietuviškos, kur daugiau saulės, ten ir braškės geresnės, šalys neturi reikšmės

Saulius

Saulius portretas
Ukininku turgelyje, kuris dabar persikele prie Zalgirio arenos, pries savaite pats girdejau zmonems teiraujantis del braskiu pas viena pardaveja, 1kg kaina 20eur. Ir zmones pirko, vadinasi kainos dar per mazos. Idomu kur cia bus sios beprotybes riba.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių