Quantcast

Lietuvoje pirmą kartą dislokuota Jungtinių ekspedicinių pajėgų vadavietė

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pirmą kartą dislokuota Jungtinių ekspedicinių pajėgų (angl. Joint Expeditionary Force, JEF) vadavietė, pirmadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Nuolatinis jungtinių pajėgų štabas (angl. The Standing Joint Force HQ, SJFHQ) šalyje dislokuojamas mėnesiui – iki gegužės 31 dienos.

Pirmą kartą Lietuvoje dislokuoto štabo pagrindinis uždavinys yra tarptautinės vadaviečių pratybos. Jomis bus siekiama išbandyti ir sustiprinti ryšio kanalus tarp Lietuvos, Latvijos ir JEF operacinio štabo Nortvude, Jungtinėje Karalystėje.

Esant poreikiui, tai leistų greitai reaguoti į iškilusiais grėsmes ir bendrai planuoti procedūras, vieningai atsakyti į hibridinius veiksmus Baltijos jūros regione, Tolimojoje Šiaurėje ir Šiaurės Atlanto regione, teigiama pranešime.

Jungtinės ekspedicinės pajėgos yra maždaug 10 tūkst. karių dydžio daugiašalis junginys, įkurtas 2015 metais ir sudarytas iš dešimties Europos valstybių partnerių (Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Nyderlandai, Norvegija, Švedija ir Suomija) skiriamų jūrų, oro, sausumos pajėgumų.

Kariuomenės nuotr.

Lietuva šiuo metu JEF yra skyrusi kuopos dydžio vienetą iš Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo husarų bataliono.

Lietuva yra delegavusi JEF ir štabo karininką – jis nuo 2016-ųjų pradžios tarnauja Nuolatinės parengties jungtinėje vadavietėje Nortvude.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O, mes, pasirodo, ir husarų turim ? Su ietimis ir šarvais ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių