Quantcast

Lietuvoje mirė aštuntas žmogus, kuriam diagnozuotas koronavirusas

Vilniaus universiteto Santaros klinikose miręs žmogus, tapęs aštuntąja koronaviruso auka, buvo senyvo amžiaus pacientas, prieš dvi dienas atvežtas iš Ukmergės ligoninės Slaugos skyriaus.

Tai BNS patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. Ji sakė, kad mirusysis į Vilnių savaitgalį buvo atvežtas Ukmergės ligoninėje išplitus infekcijai, kaip ir dar šeši Slaugos skyriuje gulėję asmenys.

„Jis yra vyresnio amžiaus, atvežtas iš Ukmergės. Ukmergės ligoninės Slaugos skyriaus visiems pacientams buvo atlikti tyrimai, keletui jų nustatyti teigiami COVID-19 tyrimai, jie buvo pervežti į Santaros klinikas, kad nepasklistų infekcija. Iš viso pervežtų yra septyni“, – BNS sakė R. Lingienė.

Anot jos, vyras į ligoninę atvežtas sekmadienį, jis buvo sunkios būklės, kiti asmenys į Vilnių atvežti vėliau.

R. Lingienės vertinimu, sprendimas pervežti žmones, siekiant užtikrinti kitų pacientų saugumą, buvo teisingas. Specialistė pripažįsta, kad pervežtieji yra „didelėje rizikos grupėje dėl savo amžiaus ir lėtinių sveikatos problemų“.

Ministras Aurelijus Veryga antradienį pažadėjo, kad mirusių žmonių tyrimams dėl koronaviruso bus teikiamas prioritetas. To prašė Ukmergės ligoninės vadovas, kai sunkumų iškilo ligoninėje mirusių žmonių artimiesiems, norintiems atsiimti mirusiojo kūną.

Prieš keletą dienų Ukmergės ligoninės slaugos pacientams atlikti tyrimai, keletui jų buvo patvirtinti COVID-19, jie visi peržvežti gydytis į Santaros klinikas.

Ukmergės ligoninė – viena labiausiai koronaviruso paveiktų vietų Lietuvoje, čia dėl išplitusios infekcijos beliko veikti vienintelis Slaugos skyrius. Jame, atskirose palatose, yra gydomi šeši žmonės.

Ukmergės ligoninės vadovas Rimvydas Civilka teigė, kad pirmuosius testus dėl koronaviruso ligoninė gavo tik praėjus beveik savaitei po to, kai virusas nustatytas pirmajai darbuotojai. Šiuo metu ligoninėje, jo teigimu, infekcija patvirtinta 28 medikams. 

Lietuvoje yra nustatyta 533 koronaviruso atvejų, aštuoni žmonės mirė, septyni – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Jane

To Jane portretas
O kaip tamstai atrodo kokio amžiaus slaugos ligoninės pacientai?

Anonimas

Anonimas portretas
2019 metais nuo gripo ir jo sukeltų komplikacijų Lietuvoje mirė 20 žmonių.(DELFI 2019 02 13)

Gyd.

Gyd. portretas
Pavasarį ,rudenį padideja mirtingumas,tai nereiške kad virusas pražudo.Mirsta nuo tam tikrų ligų, kurios pasireiškė tokiu metų laiku, kaip nesveika sirdis.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių