Quantcast

Lietuvoje minima Krašto apsaugos diena

Kol kas tai tik bandomoji Krašto apsaugos diena, rengiama pagal šių metų birželį Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintą naujos Karo prievolės įstatymo redakcijos koncepciją, kuri numato įstatymu įteisinti Krašto apsaugos dieną kaip vieną iš švietimo gynybos klausimais priemonių jaunuoliams.

Krašto apsaugos diena paskelbta siekiant sustiprinti kariuomenės ir visuomenės ryšį. Šią dieną jaunuoliai bus susipažindinami su Lietuvos kariuomene ir kario profesija, informuojami apie valstybės gynybą ir savo pilietines pareigas bei prievoles valstybei.

Numatoma, kad kasmet Krašto apsaugos dienos renginiuose privalės dalyvauti visi šaukiamojo amžiaus jaunuoliai nuo 16 metų. Visiems dalyvavusiems Krašto apsaugos dienos renginyje, bus išduodamas specialus pažymėjimas arba įrašomas atitinkamas įrašas karo prievolininko dokumente. Šiuos dokumentus bus privaloma pateikti įsidarbinant valstybės tarnyboje ir kitais teisės aktų numatytais atvejais.

Šiandien 10 val. toks renginys vyks Karaliaus Mindaugo motorizuotajame pėstininkų batalione (Pajuosčių kaime Panevėžio rajone), kur lankysis Panevėžio „Žemynos" vidurinės mokyklos moksleiviai.

Apie pusšimtis į renginį atvyksiančių priešpaskutinių klasių moksleivių dalyvaus paskaitoje apie valstybės gynybą ir kariuomenę, susipažins su batalionu, jo technika bei ginkluote, infrastruktūra, galės pabendrauti su dalinyje tarnaujančiais kariais ir kartu su jais pasivaišinti tikrais kario pietumis.

Krašto apsaugos dienos renginiuose  bus ieškoma patrauklių būdų supažindinti jaunuolius su valstybės gynyba, paskatinti juos pačius savanoriškai domėtis Tėvynės gynyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių