Quantcast

Lietuvoje minima Konstitucijos diena, penkioliktą kartą rengiamas egzaminas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvoje minima Konstitucijos diena, penkioliktą kartą organizuojamas Konstitucijos egzaminas.

Iškilmingas Konstitucijos dienos minėjimas vyks Vaidilos teatre Vilniuje.

Konstitucinio Teismo surengtame minėjime ir diskusijoje Konstitucinio Teismo teisėjai su kitų Lietuvos teismų atstovais, teisės mokslininkais ir politikais diskutuos tema „Teisingumo vykdymo funkcija kaip konstitucinė vertybė“.

Šią dieną Teisingumo ministerija tradiciškai kviečia pasitikrinti žinias apie pagrindinį šalies įstatymą.

Pasak teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos, šiemet Konstitucijos egzaminas bus draugiškesnis vartotojui, labiau pritaikytas žmonėms su negalia, geriau pasiekiamas bausmių vykdymo įstaigose esantiems žmonėms, taip pat aktyviai kviečiami įsitraukti svetur gyvenantys lietuviai.

„Konstitucijos egzaminas įprasmina gražią tradiciją, kai smalsi, aktyvi, pilietiška visuomenė priimdama šį teisinio švietimo iššūkį prisideda prie mūsų valstybės demokratinių vertybių įtvirtinimo, jos teisinio pamato stiprinimo“, – sakė ministrė.

Dėl epidemiologinės situacijos egzaminas vyks tik virtualioje erdvėje.

Iš anksto užsiregistravę dalyviai prisijungti prie egzamino galės nuo 9 iki 13 valandos. Užduotims atlikti skirtos 45 minutės.

Nugalėtojų laukia specialus prezidento Gitano Nausėdos įsteigtas prizas, taip pat jie bus apdovanoti Teisingumo ministerijos prizais.

Per keturiolika Konstitucijos egzamino gyvavimo metų konstitucines žinias pasitikrino apie 400 tūkst. žmonių – maždaug kas septintas Lietuvos pilietis.

Dabartinė Lietuvos Respublikos Konstitucija priimta 1992 metų spalio 25 dieną referendume. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Konstitucija valstybėj turi veikti praktiškai.Ar LR valdžia nežino kodėl Lietuvos gyventojai netiki savo atstovais valdžioj? Manau tai , kad valdžia išrenkama piliečių mažumos ,netenkinamas DEMOKRATIJOS PRINCIPAS.

yteisinta -ONONIZMO -diena.....

yteisinta -ONONIZMO -diena..... portretas
nei vienas is valdziagyviu ir ypatingai KT ignoruoja ir nessilaiko KONSTITUCIJOS ISTATYMU, o ,,,egzamenus ,,, neegzistuojancios ir nebeveikiancios institucijos -rengia

Kokia Konatitucija

Kokia Konatitucija portretas
Kai Šimonytė su Dulkiu pusei Lietuvos prisiuvo antrarūšių žmonių žvaigždes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių