Quantcast

Lietuvoje lankysis JAV karinių pajėgų Europoje ir Afrikoje vadas

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą trečiadienį atvyksta Jungtinių Valstijų karinių pajėgų Europoje ir Afrikoje vadas generolas Christopher G. Cavolis (Kristoferis G. Kavolis).

Jo vizito tikslas – pademonstruoti tvirtą JAV įsipareigojimą ginti Lietuvą nuo bet kokios agresijos, pranešė kariuomenė.

Būtent šio generolo pavaldume esantys padaliniai rotaciniu principu yra dislokuoti Pabradėje, Švenčionių rajone. Iškilus krizinei situacijai mūsų regione, Ch. Cavolis vadovautų JAV pajėgų atvykimui į paramą Lietuvos kariuomenei.

Numatyti generolo susitikimai su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu, Gynybos štabo viršininku brigado generolu Mindaugu Steponavičiumi, karinių pajėgų ir vienetų vadais.

Jis susipažins su saugumo situacija regione, aplankys Lietuvoje dislokuotų JAV ir NATO priešakinių pajėgų batalionų karius.

Lietuvos kariuomenės vadas su generolu aptars dvišalį Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą gynybos srityje, dalyvavimą tarptautinėse misijose, bendrų investicinių, infrastruktūros plėtros, pažangios vakarietiškos karinės technikos ir ekipuotės įdiegimo Lietuvos kariuomenėje projektus.

Trečiadienį į Lietuvą taip pat atvyksta Vokietijos Jungtinių pajėgų operacinės vadavietės vadas generolas leitenantas Erichas Pfefferis. Per dvišalius susitikimus bus kalbama apie Vokietijos investicijas į Lietuvos kariuomenės infrastruktūrą, atsaką iš Rytų kylančioms hibridinėms grėsmėms atremti, Lietuvos karių dalyvavimą Jungtinių Tautų taikos palaikymo ir stabilizavimo operacijoje MINUSMA, Vokietijos karinio kontingento sudėtyje, Malyje.

Vizito metu svečias taip pat aplankys Lietuvos kariuomenės Gynybos štabą, Rukloje dislokuotus NATO priešakinių pajėgų bataliono karius bei NATO pajėgų integravimo vienetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ką JAV okupantai veikia Afrikoje ir Europoje ? Yankee go home !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių