Quantcast

Lietuvoje įtakingiausi visuomenininkai – A. Čekuolis, R. Doveika, A. Bumblauskas

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai įtakingiausiais šalies visuomenininkais laiko žurnalistą ir rašytoją Algimantą Čekuolį, kunigą Ričardą Doveiką bei istoriką Alfredą Bumblauską, trečiadienį paskelbė portalas delfi.lt.

Apklausos duomenimis, ketvirta įtakingiausių visuomenininkų sąraše atsidūrė teatro ir operos režisierė Dalia Ibelhauptaitė, penktas - režisierius Oskaras Koršunovas.

Toliau sąraše rikiuojasi rašytoja Rūta Vanagaitė, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, Vasario 16-osios akto originalą šiemet radęs Liudas Mažylis, režisierius Rimas Tuminas, architektas ir muzikantas Algirdas Kaušpėdas bei sociologas Vladas Gaidys.

Tuo metu elito apklausos duomenimis, įtakingiausias visuomenininkas Lietuvoje yra A.Bumblauskas, o antroje ir trečioje sąrašo vietose yra įsitaisę R.Doveika ir A.Kaušpėdas.

Į įtakingiausių visuomenininkų dešimtuką, elito vertinimu, taip pat pateko D.Ibelhauptaitė, pedagogė ir verslininkė Austėja Landsbergienė, A.Čekuolis, O.Koršunovas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Ramūnas Vilpišauskas, L.Mažylis ir Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

Žurnalas „Reitingai“ naujienų portalo delfi.lt užsakymu gegužės 11 – birželio 7 dieną atliko Lietuvos elito nuomonės tyrimą, kurio metu apklausė 779 asmenis: politikus, verslininkus bei ekonomistus, valstybės tarnautojus, visuomenininkus ir kitus.

Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimą liepos 17 - 23 dienomis delfi.lt užsakymu atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“. Tyrimo metu buvo apklausti 1009 respondentai nuo 18 iki 75 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk  portretas
Pagarbos vertas prof.Mažylis,Bet kuom nusipelnė buvęs Kagėbistas Čekuolis,prolenkiškas,lenkišku geležiuku už Lietuvos menkinimą apdovanotas Bumblauskis,lietuvių tautą žydšaudžiais daranti Vanagaitė,nors šaudė tuo metu ,kai Lietuvos val;stybės nebuvo,o tą organizavo naciai ir SS.Abejotinas sarašėlis,toks Maskvai turėtų patikti

Anonimas

Anonimas portretas
Doveika - TAIP.

elitiniai

elitiniai portretas
desimtbaliai sudmaliai --visas bordelis kuris vyksta siuo metu lietuvoj ir vyko 27 metus ---yra siu sudmaliu viziju darbo vaisius.... pagal ju vizijas yra vygdoma lietuvos uzsienio politika--kur visa tai nuvede ,,...manau visi puikiai mato ... Tai oratorinio meno artistai su avantiuristu politiniu profanu smegenelem
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių