Quantcast

Lietuvoje atidaryti devyni nauji Europos informacijos centrai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje atidaryti devyni nauji Europos informacijos centrai „Europe Direct“, pirmadienį pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Centrai Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje ir Visagine atidaryti šeštadienį. Visoje Europos Sąjungoje veiklą vykdys 424 tokie informacijos centrai.

„Šie centrai pristatys Europos Sąjungą, jos politiką ir vertybes visuose Europos kampeliuose. Jie padės palaikyti svarbų ES institucijų ir piliečių ryšį ir atskleisti, kaip Europa kovoja su COVID-19 pandemija, kaip, įgyvendindama programą „NextGenerationEU“ ir siekdama žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos, skatina ekonomikos atsigavimą“, – rašoma pranešime.

Atstovybės teigimu, naujasis „Europe Direct“ tinklas reguliariai teiks informaciją Europos klausimais ir kartu diskutuos su piliečiais apie Europos Sąjungos padėtį bei ateitį.

Kaip nurodoma pranešime, šie centrai bendradarbiauja su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje ir Europos Parlamento biuru Lietuvoje.

Visa informacijos centrų „Europe Direct“ veikla joje dalyvaujantiems piliečiams yra nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių