Quantcast

Lietuvos pilietis dėl šnipinėjimo Rusijoje nuteistas kalėti 13 metų

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Rusijos pilietį Jevgenijų Mataitį Rusijos Karaliaučiaus srities teismas nuteisė kalėti 13 metų dėl šnipinėjimo, pripažinęs jį kaltu dėl valstybės išdavystės, trečiadienį pranešė Federalinė saugumo tarnyba (FSB).

Tai jau antras nuosprendis per mėnesį, kai Rusija nuteisia Lietuvos pilietį dėl šnipinėjimo.

Rusijos teisėsauga skelbia, kad atsargos karininkas J.Mataitis Lietuvos karinei žvalgybai sutiko teikti informaciją apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas.

„Teismas nuteisė J.Mataitį kalėti 13 metų griežto režimo kalėjime ir skyrė 200 tūkst. rublių (2,7 tūkst. eurų) baudą ir panaikino jo karinį rangą“, - agentūrą „Interfax“ informavo FSB viešųjų ryšių centras.

Baudžiamoji byla buvo išnagrinėta už uždarų durų. FSB teigia, kad J.Mataitis pripažino savo kaltę.

Lietuvos konsulinė pareigūnė stebėjo teismo procesą, bet jai nebuvo leista bendrauti su J.Mataičiu ar jo advokate, BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

„Lietuvos užsienio reikalų ministerija palaiko ryšį su artimaisiais ir advokate, padėjo artimiesiems susisiekti su advokate“, - sakė diplomatas.

Apie J.Mataičio sulaikymą FSB pranešė 2015 metų vasarį. Teigiama, kad jis buvo registruotas Černiachovsko mieste, bet gyveno Vilniuje su žmona ir dviem nepilnamečiais vaikais.

Praeitą mėnesį Maskvos teismas dėl šnipinėjimo nuteisė Lietuvos pilietį Arstidą Tamošaitį, kurį taip pat apkaltino dirbus Lietuvos karinei žvalgybai.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija nekomentuoja nei J.Mataičio, nei A. Tamošaičio  sulaikymo atvejų.

Lietuvoje pernai buvo sulaikytas šnipinėjimu FSB įtariamas Rusijos pilietis, apie šią bylą prokuratūra daugiau informacijos šiuo metu neteikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
prasidėjo dar viena Rusijos provokacijos banga ______kam Lietuvai šnipinėti Rusiją , jei tai padaro už mus, mūsų draugai , amerikonai ,,,,,sėkmės kvailinti ,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių