Quantcast

Lietuviai pietinės Europos valstybėms – jau ne rusofobai

  • Teksto dydis:

Portugalija bei kitos Pietų Europos valstybės nebevertina Lietuvos kaip rusofobiškos valstybės, ir ima panašiai vertinti grėsmes, sako krašto apsaugos viceministras Marijus Velička.

„Tikiuosi, kad po visų šių dalykų atsiveria akys ir pietinėms Europos valstybėms. Jiems tas supratimas, kokį turime mes, lietuviai, apie grėsmę iš rytų - jie to nematydavo. Iki tol, kol Rusija nepadarė pati sau paslaugos ir neatvėrė visiems akių. Šiandien mums yra ženkliai paprasčiau su jais šnekėti, nes gal prieš metus ar dvejus jie į mus žiūrėdavo kaip į rusofobus, kaip į skeptikus, kurie nuolat provokuodavo konfliktą. Šiandien tokių klausimų niekas nekelia, visi matome tai vienodai“, - trečiadienį lankydamasis Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose BNS sakė viceministras.

Viceministras sakė iš Lietuvoje viešinčio Portugalijos gynybos ministro išgirdęs patikinimą, jog ši šalis supranta grėsmes NATO valstybėms Rytų Europoje.

„Šiandien, matant mūsų Rytų kaimynų agresiją, jie tas grėsmes supranta - man tą patvirtino ir ministras, jog realiai jie žiūri kaip sąjungininkai, partneriai, per solidarumo prizmę ir jų buvimas čia parodo jų pačių solidarumą ir kad NATO aljansas puikiai veikia“, - sakė M.Velička.

Anot jo, šiuo metu rodomas NATO partnerių dėmesys yra pakankamas - oro policijos misijos rotacijų grafikas yra visiškai užpildytas iki 2020 metų, taip pat sąjungininkai operatyviai reagavo sustiprindami misiją papildomais naikintuvais ir personalu tiek Šiauliuose, tiek Estijos Amario bazėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
Kai paskaitai spaudą, tai net nustembi:humanistai tie mūsų korespondentai. Rašo apie agresiją prieš Ukrainą, ir užpuolikus įvardija"rusų kariai". Šiuo konkrečiu atveju tai yra burliokų banditai. Debilams paaiškinu:karys gina savo tėvynę,o peržengęs svetimos šalies sieną tampa banditu.Aplamai keista,kas išveisė tokią tautelę: amerikonas jau kiek kvailas,bet nors saviem gyvent leidžia, o šitie mankurtai gerai moka du darbus: vogt, ir šnapsą gert, ir dar bando kažkam gyvenimą reguliuot...? Tarp kitko,emigrantai,kam nepatinka Lietuvoje--nešdinkitės pas putę.Niekas dėl to neverks.

666

666 portretas
dėjau aš ant tos es kaip ir ant rusų

RUSUI

RUSUI portretas
Prikask savo liezuvi, kad tik nereiketu jo patrumpinti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių