Quantcast

Lietuviai džiaugiasi pirmuoju sniegu: dalijasi žiemiškais vaizdais

  • Teksto dydis:

Šeštadienį dalyje Lietuvos pasnigus socialiame tinkle „Facebook“ internautai džiaugėsi pirmuoju sniegu ir dalijosi žiemiškais vaizdais. 

Daugiausia žiemiškų vaizdų užfiksuota Vilniaus apskrityje. Gyventojai dalijosi užsnigtų miškų, sodų, gėlynų, daugiabučių kiemų nuotraukomis.

Sniego sulaukė ne tik Vilniaus miestas ir rajonas, bet ir Anykščių, Utenos apylinkės. 

Iškritus pirmajam sniegui šeštadienio rytą eismą kai kuriuose rajonuose sunkina plikledis ir sniego provėžos.

Kaip pranešė Eismo informacijos centras, plikledis susidaręs Alytaus, Varėnos ir Trakų rajonuose. Šilutėje vietomis šarma.

Rytų Lietuvoje krašto ir rajoniniai keliai provėžoti, padengti prispausto sniego sluoksniu.

Slidūs kelių ruožai yra barstomi.

Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios arba drėgnos.

Rytų Lietuvoje daug kur silpnas snygis, vietomis pereinantis į lietų, šiaurės Lietuvoje dulksna.

Savaitgalį vyraus niūroki orai. Šlapdriba ir sniegas numatomi didžiojoje šalies dalyje.

Kaip LRT Radijui sakė sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė, šeštadienį orus lems ciklonas, atnešiantis nemažai debesų. Kai kur, daugiausia vakariniuose rajonuose, atsiras nedidelių trumpalaikių pragiedrulių. Per šalį daugelyje rajonų praslinks mišrūs krituliai, daugiausia šlapdriba ir sniegas, sausiau išliks tik Žemaitijoje ir prie jūros. Iki vėlaus ryto kelius dar slidins plikledis, pūs vėsus, bet nestiprus šiaurinių krypčių vėjas. Temperatūra dieną pasiskirstys tarp 0 ir 4 laipsnių šilumos – vėsiausia bus pietrytiniuose rajonuose, o šilčiausia – prie jūros.

Sekmadienį situacija mažai keisis, sakė sinoptikė. Naktį daug kur sulauksime trumpų ir nedidelių kritulių, kai kur formuosis silpna lijundra. Šeštadienio vakare vėl pradėjęs formuotis plikledis naktį bus daugelyje vietovių, pūs vidutinio stiprumo šiaurės, šiaurės rytų vėjas. Oras naktį atvės nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dieną išliks niūru, šlapdriba ir sniegas lankysis vėl didžiojoje šalies dalyje. Rytą dar daug kur, o dieną jau tik vietomis laikysis plikledis. Vėjas rims, išliks šiaurės, šiaurės rytų. Temperatūra vyraus apie 0-2, pajūryje bus apie 3 laipsnius šilumos, rytiniuose rajonuose – apie 1 laipsnį šalčio.

Orai iki kitos savaitės vidurio laikysis panašūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Żiemos nuotraukos senos.Virusas paveikė protą.

Gyvent.

Gyvent. portretas
Reikia rašyti savo nuomonę o ne apie visus lietuvius Lietuvoje. Apklausos nebuvo. Visai dauguma nesidžiauge,nes su sniegu bus ir bakterijų o gal ir virusas stipriau pasireikš.Žiemos nebus ,būkite ramūs.

>Verygacare

>Verygacare portretas
Gal neviduriuok iš džiaugsmo berete.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių