Quantcast

Lietuva sulaukė humanitarinės siuntos iš Danijos

  • Teksto dydis:

Lietuva antradienį sulaukė humanitarinės siuntos iš Danijos – modulinių namelių generatorių ir sanitarinių konteinerių, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

„Dėkojame Danijai už suteiktą humanitarinę pagalbą, tai mums padės padidinti migrantų apgyvendinimo vietų skaičių. Neteisėtų migrantų srautai išlieka dideli, todėl vienas svarbiausių klausimų – apgyvendinimas“, –  teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Nameliuose migrantai galės gyventi ir prasidėjus šaltesniems orams.

Be Danijos, Lietuvai humanitarinę pagalbą jau atsiuntė dar 11 Europos Sąjungos valstybių narių: Austrija, Graikija, Suomija ir Slovėnija, Čekija, Latvija, Lenkija, Estija, Švedija, Kroatija, Slovakija.

Anot ministerijos pranešimo, didėjant migracijos srautams, gaunama pagalba labai greitai išnaudojama.

Lietuvai ypač reikalingos migrantų apgyvendinimui skirtos priemonės – palapinės, moduliniai nameliai, lovos, čiužiniai, miegmaišiai ir kt., todėl Lietuva prašys didesnės paramos per ES civilinės saugos mechanizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SULAUKĖME....

SULAUKĖME.... portretas
O kur pagalba tų, kurie sugriovė Lietuvos pramonę, žemės ūkį ir išsiurbė geriausius specialistus - Europos sąjunga? Kur pagalba iš tų, kurie Lietuvoje stato tik karines bazes, kalėjimus ir kuriems tarnauja mūsų valdžios - "šlovingoji" Amerika? Kaip tai panašu į pokarinę Lietuvą...kurią, po karo, pastatė ant kojų visa tarybų sąjunga.

Anonimas

Anonimas portretas
lai babajus patys priema kaip humanitarine siunta

Juozas

Juozas portretas
Duoda viską, kad tik tų migrantų nepaleistų tolyn į ES. Ten tų babajų per akis... Dabar bus lygu lygu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių