Quantcast

Lietuva skyrė 50 tūkst. eurų JT Vaikų fondo veiklai Sirijoje

  • Teksto dydis:

Lietuva skyrė 50 tūkst. eurų Jungtinių Tautų (JT) Vaikų fondo veiklai Sirijoje, antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius antradienį vykusioje JT ir Europos Sąjungos ministrų vaizdo konferencijoje pabrėžė būtinybę remti jaunąją kartą ir siekti teisinės atsakomybės už Sirijoje vykdomus nusikaltimus.

„Tik užtikrinus teisinę atsakomybę už Sirijoje karo metu vykdomus nusikaltimus, galime tikėtis ilgalaikio konflikto sprendimo. Vertiname šioje srityje dirbančių organizacijų pastangas ir tikimės, kad jų darbas ilgainiui duos reikšmingų rezultatų“, – ministerijos pranešime cituojamas L. Linkevičius.

Jis taip pat tvirtino, kad kol Sirijos režimas nesilaikys JT nuostatomis grįsto taikos proceso sąlygų, Lietuva ir toliau rems tarptautines sankcijas režimui.

Užsienio reikalų ministerijos teigimu, Lietuva nuo 2012 metų Sirijos žmonėms iš viso skyrė 338,4 tūkst. eurų humanitarinės paramos.

Sirijoje ginkluotas konfliktas prasidėjo 2011 metų pavasarį, tai – viena didžiausių XXI amžiaus humanitarinių katastrofų.

Nuo konflikto pradžios, įvairiais skaičiavimais, žuvo 380-560 tūkst. šalies gyventojų.

Šiuo metu daugiau nei 12 mln. sirų reikalinga humanitarinė pagalba, šalyje yra apie 7 mln. viduje perkeltų asmenų, kaimyninėse šalyse glaudžiasi apie 5,5 mln. sirų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirma

Pirma portretas
Savo driskiais pasirūpintų Gerovės kūrėjai !???......

P1d0raska

P1d0raska portretas
Lietuva sis1kt0je sirijoje kariu neturi, Rusija pasiruosusi desimtis milijardu jiems “skolinti”. Tegul ir daro

#

# portretas
Kaip tik pasiskoliną pinigų iš kart 50-100 tūkstančių "atkato" skirią....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių