Quantcast

Lietuva skyrė 100 tūkst. eurų su koronavirusu kovojantiems JAV medikams

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nutarė skirti 100 tūkst. eurų iš valstybės rezervo Pensilvanijos valstijai, siekiant padėti su koronavirusu kovojantiems JAV medikams.

Už skirtas lėšas bus perkamos Lietuvoje pagamintos apsaugos priemonės šios valstijos medikams bei kitų kasdien žmonių gyvybes gelbėjančių tarnybų darbuotojams.

„Tebesitęsiant pandemijai, solidarizuojamės su amerikiečiais skirdami paramą JAV medikams ir kitų už gyvybių išsaugojimą kovojančių tarnybų darbuotojams“, – pranešime teigė premjeras Saulius Skvernelis.

„Dar kartą patvirtiname transatlantinio ryšio, be kurio neįsivaizduojamas Lietuvos ir viso regiono saugumas, stiprinimo svarbą“, – sakė Vyriausybės vadovas.

JAV šiuo metu yra viena iš labiausiai pandemijos paveiktų valstybių pasaulyje.

Lietuvą ir Pensilvanijos valstiją sieja glaudūs ir ilgalaikiai ryšiai. Vyriausybės teigimu, 27 metus besitęsiantis Lietuvos kariuomenės ir Pensilvanijos nacionalinės gvardijos bendradarbiavimas yra puikus mūsų tvarios partnerystės su JAV pavyzdys.

Lietuva jau anksčiau skyrė humanitarinę paramą kovai su koronavirusu Italijai, Ispanijai, Ukrainai, Moldovai, Sakartvelui, per Tarptautinę Raudonojo Kryžiaus organizaciją – Kinijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K K L medikai

K K L medikai portretas
Ach , ir vėl mes užribyje : galėjo paskirti pradžioje Kauno klinikinės ligoninės medikų varganiems atlyginimams kilstelėti , kad bent gydytojų - rezidentų atlyginimų lygį pasiektume ... Ach, kažkoks nesibaigiantis užribis mūsų ligoninėje ...

Įdomus poelgis simbolika ir tiek.

Įdomus poelgis simbolika ir tiek. portretas
Ubagas savo lazda turtuoliams padavė.

Kęstas

Kęstas portretas
Beveik pusė viruso užkrato nešiotojų neturi jokių simptomų. Maximai tas dar nepaaiškėjo.O virusas siaučia nepastebėtas Maximose Vilniuje. Tuo tarpu Maximos vadovybė apgaudinėja pirkėjus, vaizduodama, kad viskas gerai: "Kasdien kelis kartus darbuotojams matuojama temperatūra. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose. Po šio atvejo visos minėtos parduotuvės patalpos bus visiškai dezinfekuotos, kad mūsų klientai ir darbuotojai galėtų jaustis saugiai ir toliau drąsiai lankytis parduotuvėje“, – sako „Maximos LT“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė." Gėda. Jaustis saugiai? Jūs tyčiojatės? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių