Quantcast

Lietuva skirs 100 tūkst. eurų humanitarinę pagalbą Jemenui

  • Teksto dydis:

Lietuva Jemenui skirs 100 tūkst. eurų humanitarinę pagalbą. Apie tai antradienį užsienio reikalų viceministras Neris Germanas pranešė tarptautinėje Saudo Arabijos ir Jungtinių Tautų (JT) surengtoje donorų vaizdo konferencijoje. Parama bus pervesta į Jungtinių Tautų humanitarinės pagalbos Jemenui fondą, sakoma Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime.

„Lietuva su nerimu stebi humanitarinę situaciją Jemene, kurią dar labiau apsunkina COVID–19. Šiuo sudėtingu metu ypač svarbu užtikrinti humanitarinės paramos prieinamumą Jemeno žmonėms“, – sakė viceministras. 

JT Humanitarių reikalų koordinavimo biuro duomenimis, šiuo metu 24 mln. (daugiau nei 80 proc.) Jemeno gyventojų išgyvenimas priklauso nuo tarptautinės humanitarinės pagalbos: daugiau kaip 20 mln. kenčia dėl nepakankamos mitybos, 19,7 mln. negali pasinaudoti sveikatos priežiūra, 18 mln. neturi prieigos prie vandens. Jemene yra daugiau nei 4 mln. šalies viduje perkeltų asmenų.

Šeštus metus besitęsiantis Jemeno pilietinis karas pareikalavo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių gyvybių ir sukėlė didžiausią humanitarinę krizę pasaulyje.

Lietuva nuo 2014 metų Jemenui iš viso skyrė 185 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svarbu pasirodyti

Svarbu pasirodyti portretas
Svarbu pasirodyti, kad gali sušelpti kitus ubagus, kad nieks nepagalvotų, kad tu pats esi ubagas. Dviem šimtais tūkstančių sušelpėme turtingąją Kiniją, dabar paskolintais iš ES milijardais šelpsime "vargingąsias" Italiją, Ispaniją, kurių piliečiai išeina į pensiją 50-ties metų ir gauna nuo 500 iki 1000 eurų pensijas, o mes stovėdami keturiomis, neatitiesdami nugaros dirbsime iki 65 metų, kad sušelpti Italiją, Ispaniją, Kiniją ir visas Afrikos šalis. Na tiesiog plyšta širdis iš "džiaugsmo". Gal gana taškyti mūsų pinigus? Jei jau valdžia trokšta padėti kitiems - šelpkite jas iš savo asmeninės kišenės.

Kęstas

Kęstas portretas
KEISTAI ATRODO,KAI UBAGAS ŠERIA UBAGUS.

#

# portretas
Idiotizmas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių