Quantcast

Lietuva rengia greitojo reagavimo medikų komandą tarptautinėms misijoms

  • Teksto dydis:

Sėkmingai įveikusi pirmą atrankos etapą, Lietuva žengė svarbų žingsnį, siekdama gauti Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) sertifikatą, kuris leis šalies medikams dalyvauti tarptautinėse pagalbos misijose.

Sertifikuota greitojo reagavimo medikų komanda galės vykti į „karštuosius taškus“ ir teikti pagalbą pandemijų, gamtinių nelaimių ir kitų katastrofų metu.

Sertifikavimo procesas užtrunka ne vienerius metus. Medikai, logistikos specialistai ir vadybininkai turi išmokti dirbti pagal PSO standartus, reaguojant į pasaulines nelaimes, ir turėti atitinkamą įrangą. Įveikus pirmą sertifikavimo etapą, Lietuvoje kitąmet planuojami tolesni mokymai. Juose dalyvausiantys PSO ekspertai taip pat supažindins suinteresuotų institucijų atstovus ir visuomenę su greitojo reagavimo medikų komandų veikla ir svarba.

Tarptautiniai ekspertai jau spėjo įsitikinti aukšta Lietuvos medikų kvalifikacija ir potencialu.

Šią vasarą Lietuvos specialistai buvo aukštai įvertinti už humanitarinę misiją Armėnijoje, kur medikų, logistikos ir planavimo specialistų komanda padėjo užsienio kolegoms sustabdyti nevaldomą koronaviruso plitimą. Įvertinus šią sėkmingą patirtį, tarptautinis bendradarbiavimas tęsiamas ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
Visose srityse lietuva tampa Amerikos K O L O B O R A N T E .

ALGIS

ALGIS portretas
Nu jo, jau kariai gina Lietuvos nepriklausomybę A F R I K O J E , KAIP BE MEDIKŲ

Top

Top  portretas
Misijomis pas mus vadinamos jankių organizuotos banditiškos operacijos svetimose šalyse kuriose dalyvauja samdiniai iš Lietuvos. Daktarai irgi nori ką nors...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių