Quantcast

Lietuva privalės sumažinti į sąvartynus išmetamų šiukšlių kiekį

Europos Parlamentas siekia per ateinančius keliolika metų stipriai sumažinti į sąvartynus išmetamų šiukšlių kiekį. Jis turėtų neviršyti 5 procentų visų atliekų.

Lietuva šiuo metu šią ribą viršija dvylika kartų. Parlamentas siūlo Bendrijos nares įpareigoti, kad iki 2030-ųjų jose būtų perdirbama ar pakartotinai panaudojama 70 procentų buitinių atliekų.

Anot šių pakeitimų siekiančios Socialistų ir Demokratų frakcijos atstovės iš Italijos Simona Bonafe, per ateinančius keliolika metų gamyboje paklausa žaliavai išaugs 50 procentų, o tai esą šalis turėtų priversti suskubti pereiti prie žiedinės ekonomikos modelio, pagal kurį tos pačios medžiagos panaudojamos dar kartą.

Europos Parlamento gaires dėl sąvartynų atliekų mažinimo šiuo metu visiškai įgyvendina 6-ios Bendrijos šalys, tokios kaip Švedija, Danija, Nyderlandai ir Vokietija. Pastaroji atliekų sąvartynuose apskritai nešalina, o žaliavos kompostuojamos ir pakartotinai panaudojamos maždaug septynis iš dešimties atvejų.

Tuo metu statistika rodo, kad vienam Europos Sąjungos piliečiui maisto atliekų vidutiniškai kasmet tenka apie 180 kilogramų. Parlamentas nori, kad per ateinantį dešimtmetį šis skaičius sumažėtų perpus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... ir jie tai padarys pabrangindami šildymą, padidindami kainas, sumažindami išmokas - ubagai VISKĄ iš tų sąvartynų ištampys, net tos šiukšlių deginimo gamyklos užsilenks, jas vėl dotuoti reiks gabenamoms iš užsienio šiukšlėms apmokėt.

Vika

Vika portretas
...teks skraidinti į kosmosą...ten švaru :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių